Ödemiş'te cami-mahalle buluşmaları devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Mahalle-Cami Buluşması Projesi” kapsamında Ödemiş’te Hürriyet Mahallesi’ndeki İrfanlı Camii’nde etkinlik düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'te cami-mahalle buluşmaları devam ediyor

Yatsı namazında düzenlenen programa Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Müftülük personeli, merkez camilerinin imam hatipleri ile 750'den fazla mahalle sakini katıldı. Camiye gelenlere pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Namazdan önce Mahallede yaşamış fakat ahrete intikal edenler adına mevlit okundu.

Namazdan sonra Cami İmam Hatibi Hasan Ali Subatan kısa bir konuşma yaparak, şunları ifade etti: “Camiler toplayan, birleştiren yerlerdir. Ama nedense bizler hep Camilerde erkeleri görüyoruz. Çocuklar, gençler ve bayanların da erkeler kadar camilerin manevi atmosferinden yararlanma hakları var. Camimiz öğle namazından yatsı nazmına kadar açık tutulmaktadır. Tüm aile bireylerini camilerimize bekliyoruz. Anne ve Babalar lütfen çocuklarınızın ellerinden tutarak camilerimize geliniz.”

Müftü Mustafa Bilgiç de, “Peygamberimiz zamanında camilerde çocuklar, gençler, yetişkinler, yaşlılar ve kadınlar vardı. Şimdi ise camileri sadece erkeklere has bir yer haline getirdik. Camilerdeki tüm düzenlemeler kadınlar dikkate alınmadan inşa edildi. Kadınlar için rahat abdest alma yerleri ve ibadet mekanları oluşturulmadı. Bundan sonraki düzenlemelerde bunları da dikkate almak durumundayız. Hacca gidildiğinde Kâbe'nin etrafında kadın ve erkek herkesin karışık olarak tavaf ediyor. orada herkesin eşit. Camide de eşitliği, kardeşliği sağlamak gereklidir” dedi.

Hıristiyanlığın kadını şeytanın işbirlikçisi olarak gösterdiğine dikkati çeken Bilgiç, şöyle devam etti: “Yahudilik ise kadının özel günlerinde elinden yemek bile yenmeyeceğini söyleyerek kadını ikinci plana atar. Ancak tüm dinler içinde İslam dini kadına en büyük değeri verir. İslam, bir eğitici olarak iyi bir anne ve babanın dünyadaki en iyi okullardan daha iyi bir eğitici olduğunu ifade eder. Dinimizi, kültürümüzü, edebiyatımızı, köklerimizi, aile değerlerimizi koruyalım. En kötü aile bile ailesizlikten iyidir. Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkalım. Mahalleli olarak eşinizi ve çocuklarınızı alarak camiye geldiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Cami İmamı ile Müezzinini de bu etkinliği düzenlediklerinden dolayı kutluyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber