YGS birincisinin hedefi tıp

YGS birincilerinden Irmak Öziskender, “Hedef odaklı çalıştım. LYS’ye çalışmaya tam gaz devam edeceğim çünkü derecemi korumam gerekiyor” dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 18:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YGS sonuçlarının açıklanmasından sonra duygularını Hürriyet Eğitim'e anlatan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Irmak Öziskender'in hedefi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi. İnsanlara yardım etmek için tıp okumak istediğini anlatan Öziskender, LYS'ye hazırlık süreci için, “Çalışmaya tam gaz devam edeceğim. Çünkü derecemi korumam gerekiyor” dedi.

Hedef odaklı çalıştım

Irmak Öziskender şunları söyledi:

“Gerçekten bu kadarını beklemiyordum, hocalarımla beraber çok yoğun çalıştık. Konu tekrarlarını çok sık yaptım, hedef odaklı çalıştım. Bildiklerimden ziyade daha çok bilmediklerimin üstüne gittim. Hem dershenedeki hem de okuldaki hocalarımın konu anlatımları çok iyiydi. Onlarla eksiklerimi kapattık. Hedefim Hacettepe Tıp Fakültesi.

Ataşehir'de oturuyorum. Annem bankadan emekli, babam restoran işletmecisiydi. Şu anda ikisi de çalışmıyor. Benden 12 yaş büyük bir ablam var, kendisine ait turizm acentasında çalışıyor. Çok heyecanlıyım, gelecekte çok iyi doktor olup insanlara yardım etmek istiyorum. Ablam biyolojiye ilgiliydi, onu ders çalışırken görürdüm hep ve tıbba karşı bir ilgim oldu. Ailemin de çok sayıda doktor arkadaşı olduğu için onların yaptığı meslek bana hep renkli göründü. Çalışmadan olmuyor. Şu anda daha da sıkı çalışmam gerekiyor çünkü derecemi korumalıyım, çalışmaya tam gaz devam edeceğim.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber