Depremden ve yağışlardan zarar gören Aksakal Köyü Camii yıkıldı

Tekirdağ’ ın Malkara ilçesine bağlı Aksakal Köyünde 1958 yılında Darıcı Süleymanoğlu Hacı Ali ve köy halkı tarafından yaptırılan cami depremden ve kış aylarında ki yağışlardan zarar görmesi sebebiyle yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Depremden ve yağışlardan zarar gören Aksakal Köyü Camii yıkıldı

Yıkımda Tredaş ve Telekom ekiplerinden yardım istendi.

Yaklaşık 235 nüfusu ve 40 kişilik cemaati olan 1958 yılında Darıcı Süleymanoğlu Hacı Ali ve köy halkının çabalarıyla yapılmış olan 170 metre karelik köyün meydanında bulunan Aksakal Köyü caminin 1999 yılında meydana gelen depremde duvarlarının çatlaması ve çukurda olması nedeniyle kış aylarında yağan aşırı yağışların camii içerisinde oluşturduğu nemden elektrik kablolarının çürüyerek elektrik tesisatının yanması sebebiyle yıkılmasına karar verildi. Köy Muhtarı 43 yaşındaki Hüseyin Yeğit tarafından İl özel idaresi aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünden Alınan izin ile yıkımına başlandı. Yıkım olayı gerçekleşmeden önce çevrede bulunan Elektrik telefon Kablolarının zarar görmemesi için Tredaş ve Telekom yetkililerinden yardım istendi. Gelen ekiplerin kabloları sökmelerinin ardından dozer ile ilk olarak depremde çatlayan caminin duvarları sonrasında ise minaresi üç aşamada çelik Halatlarla çekilerek yıkıldı.

Yıkım ile ilgili açıklama yapan Aksakal Köyü Hüseyin Yeğit, camimizi yıkma sebebimiz 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremden zarar görmesi ve alçakta kalması sebebiyle kış aylarında yağan yağmurlarla caminin içerisine su giriyor olmasıdır. Bu giren su ise elektrik kablolarına ve tesisata zarar vermektedir. Bu çürük binanın altında cemaatin altında kalabileceğini düşünerek yıkarak yenisini yaptırmaya karar verdik. Bu yeni yapılacak caminin yapımında Aksakal köyü Muhtarlığı Kalkınma Kooperatifi ve Halkın Yardımları olacaktır. Bu caminin yapımı bizlere 450 bin lirayı bulacaktır. Bu yeni caminin yapımını bir senede yapmayı planlıyoruz. Köyümüze yeni cami yapılana kadar cemaat namazlarını kapatmış olduğumuz köy kahvesinde kılacaklardır dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber