Eski İZSU Genel Müdürü Vekiline dolandırıcılık' davası

Eski İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdür Vekili Gültekin Avkıran hakkında, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçundan 2-7 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski İZSU Genel Müdürü Vekiline dolandırıcılık' davası

Cumhuriyet Savcısı İlhami Başkurt'un hazırladığı iddianamede, 1993-2012 yılları arasında İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Avkıran'ın lise diplomasına sahip olduğu halde ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'ne ait lisans diplomasının noter onaylı fotokopisini ibraz ederek işe girdiği ve kendisine 180 bin lira fazla maaş ödemesi yapıldığı belirtildi.

Şüphelinin sahte diploma vererek kamu kurumu niteliğindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 180 bin lira dolandırdığı savunulan iddianamede, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü "müşteki", ODTÜ ise "ihbar eden" olarak belirtildi.

Hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevinden alınan Avkıran hakkında, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçundan 2-7 yıl arasında hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber