Organ beklerken, organ bağışçısı oldu

Antalya'da komşusunun budanmış bağlarını balkondan toplamak isterken merdiven boşluğuna düşen ve 16 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki böbrek hastası Cengiz Canıberk'in organları vasiyeti üzerine ailesi tarafından bağışlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organ beklerken, organ bağışçısı oldu

Üç kez kadavradan böbrek nakli olma şansını kaybeden ve umudunu yitirmeyen Canıberk, organ bağışı beklerken bağışçı oldu.

Antalya'da Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası emekli 66 yaşındaki Cengiz Canıberk, 20 yıl önce Ankara'da bir hastanede böbrek yetmezliğine yakalandığını öğrendi. İlaçla tedaviye devam eden Canıberk, bu esnada organ naklinin hayati önemini fark etti. Canıberk, eşi Fatma Canıberk ile organlarını bağışlamak için organ bağış kartı doldurdu. Gözlerinin önünde bir çok kişinin organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini gören Canıberk, çocukları ve eşine de öldükten sonra organlarının bağışlanmasını vasiyet etti. 4 yıl önce Cengiz Canıberk'in 64 yaşındaki eşi Fatma Canıberk'e de ilik nakli yapıldığı belirtildi.

ÜÇ KEZ NAKİL OLAMADI

Kadavradan böbrek nakli beklemek için Ulusal Böbrek Bekleme Listesi'ne kayıt olan ve Antalya'da ilk evde periton diyalizi gören hasta Cengiz Canıberk, 3 kez kadavradan böbrek nakli olmak istedi ancak, değerlerinin düşük olması nedeniyle nakil olamadı.

MERDİVEN BOŞLUĞUNA DÜŞTÜ

Nakil için umudunu kaybetmeyen Cengiz Canıberk, bundan 17 gün önce bahçede komşularının budadığı asmaların dallarını toplamak isterken dengesini kaybederek merdiven boşluğuna düştü. Ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Canıberk, ardından beyin kanaması geçirmesi nedeniyle Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. 16 gün yoğun bakımda kalan Canıberk'in bu sabaha karşı beyin ölümü gerçekleşti. Babalarının organ bağışlama vasiyeti üzerine Fatma Canıberk ve çocukları babalarının son isteği üzerine organlarını bağışladı. Canıberk'in sadace karaciğerinin nakil için uygun olduğu belirlendi.

Canıberk'in karaciğeri AÜ. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Enstitüsü'nde Doç Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından karaciğer nakli bekleyen 56 yaşındaki Bahattin Kanbolat'a nakledildi.

BAĞIŞ BEKLERKEN, BAĞIŞÇI OLDU

Cengiz Canıberk'in kızı Ayşe Canıberk, babasının vasiyeti ile başka nakil bekleyen kişilere hayat vermek amacıyla organlarını bağışladıklarını söyledi. Babasının 20 yıldır böbrek rahatsızlığını çektiğini ifade eden Canıberk, "Kan bağışı ve organ bağışı hayat kurtarıyor. Annem de ilik nakli oldu. Babam yıllarca nakil bekledi. Şans geldi ama bir türlü olmadı. Organ bağışının hayat kurtardığının farkındaydı. Biz de onun isteği üzerine organlarını bağışladık. Babam organ beklerken, organıyla başkasına hayat verdi. İnşallah karaciğer nakli yapılan kişinin de hayatı kurtulur" diye konuştu.

Adli Tıp Morg'undan gözyaşları içinde cenazesi alınan Cengiz Canıberk'in son yolculuğuna Arapsuyu Mezarlığı'nda uğurland

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber