Zonguldak'ta cinayetin ardından

Zonguldak'ta, kömür işletmecisinin öldürülmesi olayı ile ilgili adliyeye çıkarılan üç kişiden ikisi serbest bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zonguldak'ta cinayetin ardından

Zonguldakspor Eski Başkanı Celal İ de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zonguldak'ta kömür işletmeciliği yapan 36 yaşındaki Yüksel Kurt, Karaelmas Mahallesi'nde aracının içerisinde ölü bulundu. Olayı gerçekleştiren şüphelinin Celal İ olduğu, olayda kullandığı suç aleti tabanca ile olay yerinden Evren Ç.'nin kullandığı ticari taksi ile kaçtığı tespit edildi. Kaçış güzergahları ile ilgili civar İl, İlçe emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları ile koordine kurularak yakalama çalışmaları sürdürüldü.

Jandarma ekipleri, ticari taksiyi Sapça mevkiinde yakaladı. Taksi sürücüsü Evren Ç.'nin sorgulamasında Celal İ'nın Çaycuma ilçesine bağlı Çayırlı köyünde bulunan akrabasının yanına kaçtığı öğrenildi. Celal İ'nın ayrıca, akrabası Cemal Y.'nin evine bir tabanca sakladığı, Mehmet K.'nin kullandığı araçla Bartın'a kaçtığı tespit edildi. Bartın'a gönderilen ekiplerce otobüs terminalinde yapılan çalışmalarda, Celal İ'nın yakalanacağını anlayarak olayda kullandığı tabanca ile terminal polisine teslim olduğu kaydedildi.

Olayla ilgili Mehmet K. ve Cemal Y. de polislerce yakalandı. Celal İ'nın bıraktığı ruhsatsız 10 adet 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Olay yerinde yapılan incelemede 13 boş kovan, 4 mermi çekirdeği bulundu.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Öte yandan Celal İ, Zonguldak emniyetine getirildi. Sağlık raporu alınan Celal İ ve beraberindeki iki kişi, Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Diğer iki kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Olayın zanlısı Celal İ, savcılık ve çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandı. Olayla ilgili ifade vermeyen Celal İ, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öldürülen Yüksel Kurt'un vücudundan altı mermi çekirdeği çıkarıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber