Anadolu Üniversitesi'nde bildiri gerginliği

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin, Silivri'deki Ergenekon duruşmasına katılım sağlamak için bildiri dağıtmak istemesi gerginliğe sebep oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Üniversitesi'nde bildiri gerginliği

Sol görüşlü öğrenciler arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmemesi için tedbir alan polis, grupları dağıttı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'nde bir öğrenci grubunun, 8 Nisan Pazartesi günü Silivri'de görülecek olan Ergenekon davasına katılmak üzere Silivri'ye gidileceğini duyuran bildirilerini dağıtmak isteyen öğrencilerle başka bir öğrenci grubu arasında tartışma çıktı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Müdürlüğü ekipleri iki grup arasında önlem aldı. Öğrencilerin dağılmasını isteyen polis ekipleri ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruplar daha sonra olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bildiri dağıtmak isteyen grup adına açıklama yapan Eray Çelebi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri olduklarını belirterek, "Bizler üniversitelerde Gladyo yapılanmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Karşıdaki grup bizi yıllarca tehdit etti. Atatürk'e 'faşist' diyerek bizi üniversiteye almamak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Bizler bu saatten sonra üniversitelerdeki sahte solcu örgütlere izin vermeyeceğiz; çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kavgayı biz hiç istemedik. Üniversitede tartışma istemiyoruz. Biz 8 Nisan'da yapacağımız etkinliğin afişlerini dağıtmak istedik. Karşı grup 8 Nisan'da sistemi ve yurtseverlerin bulunduğu durumu protesto etmek isteyen bir örgüte saldıracak kadar faşist bir durumdadır. Bizler yurtsever öğrenciler olarak, Atatürk gençliği olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bildirilerin dağıtılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Caner Altay ise, "Bugün faşistler üniversitede bir çalışma yapmaya çalıştı. Buradaki öğrencilerin eski katillerin yanına gitmesine yönelik bir afiş dağıtmak istediler. Biz de buna izin veremezdik. Faşizm böyle kendini meşrulaştırılıyor. Üniversitemizi germeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber