Genel Kurul, kamu finansmanı tasarısını görüşüyor

Kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesine ilişkin tasarının görüşmelerine bugün başlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2013 18:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda bugün, kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

Genel Kurul'da, AK Parti'nin çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, bugün ve yarın kamu finansmanı ve borç yönetiminin düzenlenmesine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek. Perşembe günü, görüşmeleri yarım kalan Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı ele alınacak. Çalışmaların tamamlanamaması halinde Genel Kurul, Cuma günü de toplanacak.

Öneri üzerine söz alan MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, AK Parti'nin dayatmacı bir şekilde çalışma programı oluşturduğunu, aslında bu programı tek başına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlediğini, muhalefetin vereceği katkıları önemsemediğini savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Meclis çalışma takvimini iktidarın hazırlamasının doğal olduğunu, ancak programı Başbakan'ın tek başına belirlemesi iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, taşeron işçilerin sorunlarına değindi. Karayolları Bölge Müdürlükleri bünyesindeki iş yerlerinde çalışan taşeron işçileri örnek veren Çelebi, kurumdaki kadrolu personelle aynı işi yapmasına rağmen taşeron işçilerin bir çok haktan mahrum olduğunu ifade etti.

Genel Kurul'da, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman'ın, Kozan ilçesinin il olmasına yönelik kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi ise kabul edilmedi.

Muhabir: Kubilay Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber