'9 bin 696 kadrosuz camiye yeni kadro verilmesi gerek'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, CHP İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu'nun, ''kadın ayrımcılığı'' ile ilgili sözlerini eleştirerek, ''Okuducu, kadın ayrımcılığı ile ilgili sözlerini, keşke üniversite kapılarında bekleyenler ve davetiyelerde de gösterseydi'' dedi.

AK Parti'li milletvekilleri, bütçe görüşmelerinin yedinci turunda, Diyanet İşleri Başkanlığı, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri üzerinde görüşlerini dile getirdiler.

AK Parti Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir çok kadronun boş olduğunu ifade ederek, bu kadroların doldurulması gerektiğini söyledi. Anik, 9 bin 696 kadrosuz camiye yeni kadro verilmesi gerektiğini belirtti. Anik, ''Alevileri de Müslüman kardeşlerimiz olarak görüyorum. Hazreti Ali'nin yolunda olan her insanı başımızın tacı olarak görüyoruz'' dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara da sokakta yaşayan, çalışan ve madde bağımlısı çocukların sorunlarının gün geçtikçe arttığını vurguladı.
Meclis araştırma komisyonunun hazırladığı raporda, bu çocukların sorunlarına dikkatin çekilerek, neler yapılması gerektiğinin altının çizildiğini ifade eden İncekara, sevgi evleri uygulaması başlatıldığını, yeni çocuk yuvalarının açılmasının planlandığını ve 2006'da, yetiştirme yurtlarının sayısını 119'a, buralarda bakılan çocuk sayısını da 10 bin 695'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

İncekara, CHP İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu'ya, Meclis kürsüsünde kadın ayrımcılığından bahsettiği için teşekkür ederek, ''Demek ki bugüne kadar göremediği bu sorunlara bundan sonra duyarlı olacak. Ama, keşke o sözlerinizi üniversite kapılarında bekleyenler ve davetiyelerde de gösterseydi'' diye konuştu.
AK Parti Sinop Milletvekili Cahit Can da toplu taşıma araçları, spor alanları ve parkların, özürlülerin de kullanabilecekleri hale getirildiğini söyledi.

17 bin 295 özürlü vatandaşın işe alındığını, televizyonlarda özürlülere şiddet içeren görüntülerin asla yayınlanmayacağını kaydeden Can, hiç bir geliri olmayan özürlü vatandaşa 189 YTL maaş bağlandığını sözlerine ekledi. Can'ın konuşmasından sonra birleşime ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber