Biyolojik mücadele başladı

ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde, kızılçam ormanlarında yapraklarını ve dallarını yediği ağaçların büyümesini yavaşlatan çam kese böceğine karşı ilaçlama çalışmalarının yanında biyolojik mücadele başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Biyolojik mücadele başladı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam kese böcekleriyle beslenen sycophanta böcekleri (avcı böcekler) kızılçam ormanlarında doğaya bırakıldı.

Osmancık ve Laçin ilçelerinde bulunan 300 hektarlık kızılçam ormanında ağaçlara zarar veren çam kese böcekleriyle mücadele eden Çorum Orman İşletme Müdürlüğü, ilaçlı mücadelenenin yanı sıra ve biyolojik mücadeleye de devam etti. Yapılan ilaçlama çalışmaları sonrasında labaratuvar ortamında üretilen ve çam kese böceklerini yiyerek beslenen sycophanta böcekleri, Osmancık Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından kızılçam ağaçlarının bulunduğu Osmancık kent ormanında doğaya salındı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Akdeniz Bölgesi'ndeki çam ormanlarında da çam kese böceklerinden kaynaklanan tehlike yaşandığını ve avcı böceklerle biyolojik mücadele yapılıp başarılı sonuç elde edildiğini söyledi. Doğan, "İnanıyorum ki Osmancık ormanlarına da aynı ölçüde katkı sağlayacaktır. Osmancık için gönderilen Sycophanta böceklerinin miktarı şu an için sınırlı sayıda fakat doğal ortamında ve laboratuvar ortamında çoğaltıldıktan sonra bölge ormanlarının tamamına yetecek düzeye tekrar gönderilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber