CHP'li Seçer, uzman erbaşların sorunlarını Meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, uzman erbaşların sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li Seçer, uzman erbaşların sorunlarını Meclis'e taşıdı

CHP'li Milletvekili Vahap Seçer, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde uzman erbaşların son dönemde özlük haklarına ilişkin büyük sorunlar yaşadıklarını belirten Seçer, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde subay ve astsubaylara tanınan kimi hakların uzman erbaşlara tanınmadığına yönelik iddialar olduğunu anımsattı. Seçer, "Örneğin uzmanlar orduevlerine alınmamaktadır. Keza, lojman hizmetinden yeteri kadar faydalanamayan personelin başında gelen uzmanlar, yıl içerisinde iki sicil amirinden toplamda 30 günü aşan ceza alması halinde TSK ile ilişiği kesilmektedir. Özlük haklarının yetersizliği nedeniyle uzman erbaşların son dönemde TSK ile ilişiklerini kestikleri de sıkça dile getirilen bir diğer konudur" dedi.

Bakan Yılmaz'a uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik olarak Bakanlığın yaptığı ve yapacağı çalışmalar olup olmadığını soran Seçer, şu sorulara da yanıt verilmesini istedi:

"Son 5 yılda her bir yıl ayrı ayrı gösterilmek üzere TSK'dan hangi rütbede kaç personel hangi nedenlerle istifa etmiştir? Son 5 yılda önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde kaç uzman erbaş kamu kurum ve kuruluşlarında işe başlamıştır? Uzman erbaşların kıdemlerinin diğer TSK personeli gibi rütbeden sayılmamasının gerekçesi nedir? Bu durumu oluşturan yasal mevzuat nedir? Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde zor koşullarda görev yaptığı bilinen uzman erbaşların lojman sorunu çözülecek midir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç uzman erbaşın lojmanda barınması sağlanmıştır? Uzman erbaşlar, OYAK'ta subay ve astsubay gibi 'daimi üye' olmasına rağmen temsil haklarının olmamasının gerekçesi nedir? '926 sayılı TSK Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ve 375 sayılı KHK gereği ödenmekte olan ek tazminat oranlarının derecelerine göre kademelendirilmesi ve kendilerine ek gösterge verilmesi şeklinde düzenleme yapılmasının uygun olacağı' yönündeki değerlendirme ve açıklamalarınıza rağmen bu değişikliklerin gerçekleştirilememesinin gerekçesi nedir? Bu yönde hükümetinizin bir çalışması var mıdır, olacak mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber