CHP ve MHP'den 'çözüm komisyonu'na destek yok/ Video

CHP ile MHP, AK Parti'nin kurulması için TBMM'ye önerge verdiği çözüm sürecine dair Meclis Araştırma Komisyonu'nda yer almayacaklarını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin ''Çözüm Sürecini Değerlendirme Araştırma Komisyonu'' kurulmasına ilişkin önergesinin Anayasaya aykırı olduğunu belirterek, ''CHP, Anayasa ve İçtüzüğün tarif etmediği bir komisyonda yer almayacaktır. İktidar partisinin önergesi İçtüzüğe uygun değildir'' dedi.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'' adı altında bir komisyonunun kurulmasının açık şekilde Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

MHP'den de destek yok

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı olduklarını ve kurulması durumunda komisyona üye vermeyeceklerini bildirdi.

KILÇDAROĞLU ISRARLA KOMİSYON KURULSUN DİYORDU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ısrarla çözüm süreciyle ilgili olarak bir komisyon kurulmasını talep etmişti. Dün AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bununla ilgili olarak TBMM'de bir komisyonun kurulacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber