Balıkesir-Ankara tren seferlerine ara verildi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Kaymakamı Yaşar Aksanyar, İzmir-Ankara demiryolu hattının bir bölümünde başlatılan hat yenileme çalışmaları nedeniyle Balıkesir-Ankara tren seferlerine ara verildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir-Ankara tren seferlerine ara verildi

Aksanyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karesi Ekspresi ile Mavi Trenin İzmir-Ankara seferlerinin yeniden düzenlendiğini söyledi.

Balıkesir ile Ankara arasında trenlerle karşılıklı yolcu taşınmasına ara verildiğini belirten Aksanyar, ''Gökçedağ-Nusret istasyonları arasında 1 Nisan'da başlayan 110 kilometrelik yol yenileme çalışması, seferlerde yeni düzenlemeyi zorunlu kıldı. Yaklaşık 30 milyon lira maliyetle başlatılan hat yenileme çalışmaları nedeniyle bir süre Balıkesir-Ankara arasında trenle yolculuk yapılamayacak'' dedi.

Karesi Ekspresi seferlerine çalışmalar tamamlanıncaya kadar ara verildiği, İzmir ile Ankara arasında işletilen Mavi Trenin ise Balıkesir yerine Manisa, Afyonkarahisar, Uşak güzergahını kullanacağı ve çalışmaların en az 3 ay sürmesinin beklendiği bildirildi.

Düzenlemeden, yük taşımacılığının etkilenmeyeceği, cuma, cumartesi ve pazar günlerinde Balıkesir'den yük nakillerinin yapılacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber