Beldenin sorunlarına fasulye taneli oylama

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Çevre Kalkınma Vakfı (GEMA) tarafından organize edilen ve Sart Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda beldenin öncelikli sorunları kuru fasulye taneleri ile tespit edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beldenin sorunlarına fasulye taneli oylama

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar beldenin sorunlarını önce pusulalara yazdı. Salihli Ziraat Odası'nda görevli danışmanlar, yazılan sorunların öncelik sıralamasını belirlemek için katılımcılara beşer kuru fasulye tanesi verdi. Kuru fasulye taneleri ile yapılan oylamada beldedeki 3 mahallenin sit alanında bulunmasının yarattığı sorunlar ilk sırayı aldı.

Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, sit alanı kapsamında yer alan mahalleler için koruma amaçlı imar planı projesinin çalışmalarının başlatıldığını, bu projenin en kısa sürede çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.

Güngör, antik Sardis kentindeki kazı çalışmaları kapsamında çıkarılan tarihi eserlerin Sart'ta sergilenmesi için yapılması gündemde olan müze için yer aradıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ne yazık ki, müzenin yapılması için belirlenen yere Anıtlar Yüksek Kurulu izin vermiyor. Sart'ın tanıtılması için başlattığımız çalışmalarda önemli aşamalar kaydettik. Turizm firmaları yerli ve yabancı turistlerin Sart Harabeleri'ne gelebilmeleri için otel ve konaklama tesislerinin yapılmasını önerdiler. Sart'tan dolayı Salihli, turizm merkezi ilan edildi. Sit alanı kapsamında olması nedeniyle Sart'ta otel ve konaklama tesisleri yapılamıyor. Paranın ilk basıldığı yerdeyiz, harcamasını bilmiyoruz. Sobanın üzerinde oturuyoruz, ısınmasını bilmiyoruz."

Gema Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu da antik çağın görkemli başşehri olan Sardis'in sit alanı kapsamında olduğu için yeterli olarak tanıtımının yapılamadığını, Sart'ta yaşayan insanların hediyelik eşya bile satmakta zorlandığını dile getirdi.

Kilimcigöldelioğlu, "Müze için 6,5 dönüm yer aranıyor fakat Anıtlar Yüksek Kurulu buna izin vermiyor. Turizmde Sart'ı zirveye taşımalıyız. Bunun içinde gerekli çalışmaları hep birlikte yapmalıyız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber