Başkan Alıcık, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Çanakkale Konulu yarışma ve İstiklal Marşını en iyi okuma yarışmalarında dereceye giren 24 öğrenci Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Alıcık, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Menderes Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle düzenlenen Çanakkale Konulu yarışmalarda ve İstiklal Marşını en iyi okuma yarışmasında derecelere giren öğrenciler Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından ödüllendirdi. Nazilli Belediyesi Meclis Salonunda yapılan törenle Çanakkale konulu resim, şiir ve komposizyon dallarında derece alan toplam 15 öğrenci ve İstiklal Marşını en iyi okuyan 9 öğrenciyi Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık

özel olarak bizzat kendisi ödüllendirdi.

Çanakkale'de yaşanan destanın ruhunu hissetmek, hatıraları canlandırmak, hatırlamak ve hatırlatmak adına öğrencilerin yazdıkları kompozisyon şiir ve yaptıkları resimlerin çok önemli eserler olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, Çanakkale'de Erkek, kadın demeden cepheye koşan insanların bir insanlık dersi verdiğini hiç unutulmaması gerektiğini söyledi. "Öğrencilerimiz yazdıkları kompozisyon ve şiirlerle, yaptıkları resimler ile Çanakkale ruhunu, bizim inanç değerlerimizle yoğrulan milli ruhumuzu en güzel şekilde yansıtmıştır. Öğrencilerimizin eserleri gerçekten beni heyecanlandırdı. Bu öğrencilerimiz dereceye girdikten sonra ödüllendirildiler. Ancak bu özel çalışmaların değerinin ölçülemeyeceğini düşünüyorum. Kur'an seslerinin, Çanakkale Boğazı'nın yamaçlarında, Gelibolu'nun bayırlarında bir kanlı savaşın nakaratı olduğunu görebilenler ancak o ruhu anlayabilir. Çocuklarımız bu ruhu eserleri ile yansıtabilmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'u da rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Alıcık "Allah bizlere yeniden istiklal marşı yazdıracak durumlar göstermesin. Milli şuurumuzu en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı iyi anlayabilmek için yazılanları anlayarak incelemek gerekmektedir. Sizler Milli şuurumuzu en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşımızı en iyi okuyarak hepimizi heyecanlandırdınız.

Mehmet Akif'i anlamak, bugünü ve geleceği anlamak demektir. Mehmet Akif, 92 yıl önce bugünleri görerek İstiklal Marşı'nı yazmış. Ülkemizin aydınlık geleceğini o günden görmek, insanları yüreklendirmek çok kolay bir şey değildir. Bu yarışmaya katılarak insanların yüreklerinde yarattığınız coşku için hepinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğrencisi Bedirhan Gün Aydın, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Olcay Ayaz, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Irgat' İstiklal Marşı konulu Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren,Özel Yüzyıl Bezci kolejlinden Deren Sezgin, Cumhuriyet Ortaokulundan Şükran Gür Aydın, Fatih ortaokulundan Fatma Melisa Karabulut, İlk okullar arası resim dalında dereceye giren, Özel Aydınlık İlkokulundan Sıla Solak, Beşeylül ilk okulundan Ceylin Genç ve Ayşe Ece Erol'a, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle düzenlenen Çanakkale Konulu şiir komposizyon ve resim yarışmalarında dereceye giren; Atatürk Ortaokulundan Ece Sultan Ertekin, Atatürk Ortaokulundan Gülderen Yörük, Zafer Ortaokulundan Ece Doğanlı, İbn-i Sina İlkokulundan Edanur Eroz, Beşeylül Ortaokulundan Merve Keloğulları, Müşerref Gündoğdu Ortaokulundan Musa Karademir Cumhuriyet Ortaokulundan Mürüvvet Dolar, Özel Aydınlık Ortaokulundan Hasan Eren Gönül, Ahmet Yesevi Ortaokulundan Esra Nalbantoğlu, Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Eylül Cemre Sevim Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden İhsan Faruk Kılavuz, Menderes Anadolu Lisesi'nden Derya Ataş Nazilli Fen Lisesi'nden Ayşe Nur İnceoğlu, Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Beyzanur Uymaz, Özel Fatih Sultan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Muhammet İhsan Kılınç'a ödüllerini, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesi Meclis Salonunda bizzat kendisi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber