İş Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu Yönetmeligi güncellenmelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 3.2.1987/19361 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "1987 tarihli İş Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu Yönetmeliğini" kullanmaktadır. Diğer A2, B, C,D ve E sınıfı ehliyet veren MTSK Kursları son dönemlerde yapılan iş ve işlemler bakımından tüm çalışmaları MEBBİS ortamına alınmıştır. Aynı şekilde İş Makineleri Kurslarının da bir an önce MEBBİS ortamına alınması lazımdır.

Son dönemde sayıları bir hayli artan bu kurslarda denetim zor olmaktadır. Örneğin B sınıfı sertifika almak isteyen bir kişinin tüm belgeleri sisteme tarayıcı ile kaydedilmekte kişinin sınava girip giremeyeceğini ise Milli Eğitim Bakanlığı belirlemektedir.

İş ve işlemlerin profesyonel ortamda incelenmesi ve karar verilmesi daha az yanlış yapılmasını sağlamaktadır. İş Makineleri Kurslarında ise tabiri caizse karadüzen sayılabilecek şekilde iş ve işlemler yürütülmektedir. Bu yönetmeliğin bir an önce güncellenmesi kurum, çalışan, öğrenci eğitim durumu gibi konuların güncellenmesi gerekmektedir. A2 de 17 yaş, B sınıfında 18, C, D ve E sınıfı ehliyet alabilmek için 22 yaşını tamamlamış olma şartı aranırken G sınıfında (operatör ehliyeti) 18 yaş sınırı vardır.

Takdir edilecektir ki kullanılacak araç büyüdükçe yaş sınırı artmaktadır G sınıfında ise tersi söz konusudur. Ayrıca sınav tarihlerinin vs. akademik takvim içerisine alınması lazımdır. İş makinesi test sınavının da bakanlıkça yapılması, sınavın merkezi olması önem arz etmektedir. G sınıfı sertifika sorumluluğu en çok olan sertifika türüdür. Adayların eğitiminin çok iyi verilmesi gerekir.

Gördüğümüz bazı eksiklikleri dile getirdik. Bakanlığımızın yetkililerine sunarız. Saygılarımızla.

Zehra NACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber