SYGM ve İŞKUR işbirliği ile yardım alan 23. bin kişi işe yerleştirildi

Sosyal yardım hizmetlerini en yaygın, kapsamlı ve organize biçimde yürüten ve yoksullukla mücadeledeki en önemli hedefi beşeri sermayenin korunması ve gelişimi ile vatandaşlarımızın aktif ve üretken hale getirilmesi olan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) aktif sosyal yardım politikaları geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SYGM ve İŞKUR işbirliği ile yardım alan 23. bin kişi işe yerleştirildi

Bu kapsamda çalışabilir, üretebilir durumdaki yoksul ve işsiz vatandaşlarımızın toplum hayatına aktif ve üretken olarak katılımı ve sosyal yardım programlarıyla istihdam hizmetleri arasında daha etkin eşgüdümün kurulması amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarımız Sosyal Yardım – İstihdam bağlantısını güçlendirme çalışmalarını arttırarak sürdürüyor.

Bu kapsamda SYGM tarafından İŞKUR ile işbirliği içerisinde bugüne kadar yapılan çalışmalar ile sosyal yardım alan 23.636 vatandaşımız işe yerleştirilirken, 61 bin vatandaşımızın ise iş ve meslek kurslarına katılımı sağlandı.

SYD Vakıfları da Sosyal Yardım - İstihdam bağlantısının güçlendirilmesi kapsamındaki faaliyetlerine devam ediyor. Denizli Merkez SYD Vakfı bu kapsamda İŞKUR İl Müdürlüğü ile, işsiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın iş arama süreçlerini daha rahat geçirmeleri, işgücü piyasasında kayıt dışı çalışmanın mümkün olduğunca engellenmesi, bireylerin iş hayatında istikrar sağlaması ve işe yerleştikten sonra daha iyi sosyal imkânlara sahip olmaları için, “İş Birliği Protokolü” imzaladı.

Denizli SYD Vakfı Müdürü Fatih Işık ve İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun arasında imzalanan ve Vali Vekili Abdullah Acar tarafından uygun görülen Protokol ile Sosyal Yardım – İstihdam bağlantısının güçlendirilmesine yönelik Vakıf ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından atılacak adımlar aşağıdaki gibi karşımıza çıkıyor:

Denizli SYDV, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki, sosyal yardım alan vatandaşları İŞKUR'a sistem üzerinden bildirir.

İŞKUR İl Müdürlüğü kişiyi uygun bir işe yönlendirir.

Kişinin söz konusu iş görüşmesine gitmesi için gereken yol parası (azami 4 kere) Vakıf tarafından karşılanır.

Kişinin işe yerleşmesi halinde gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri Vakıf tarafından karşılanır.

Kişi işe başladıktan 15 gün sonra İŞKUR'un bildirimi üzerine kişiye asgari ücretin brüt tutarının 1/3'ü (326 TL) kadar yardım verilir.

Kişinin işine düzenli olarak devam etmesi durumunda ilk kışta kömür yardımı verilir.

İŞKUR ve Vakıf görevlileri ayda 2 kere bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirir.

Yılda 2 kere Vali, Vali yardımcıları, SYDV Müdürü ve İŞKUR İl Müdürünün katılımı ile gözden geçirme toplantıları yapılır.

Aynı zamanda pilot çalışma niteliği taşıyan bu protokol ile hayata geçirilen ve vatandaşlarımızın işgücü piyasasına katılımının kolaylaştırılması hedeflenen uygulamaların başta Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli ve Bursa olmak üzere diğer illerimizde bulunan Vakıflar aracılığı ile tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber