Kamu kurum ve kuruluşlarının geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işlerde istihdam edilecek işçi alımında da objektif kriterler aranacak.

Haber Giriş : 05 Aralık 2003 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu kurum ve kuruluşlarının geçici, mevsimlik ve muayyen süreli işlerde istihdam edilecek işçi alımında da objektif kriterler aranacak.

Konuyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması halinde geçici işçiler noter kurası ile alınacak. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün (İŞKUR) 2000-2001 hesapları KİT Komisyonu'nda görüşülürken, 57. hükümet döneminde ?geçici işçilerin alımında objektif kriterler? getiren yönetmeliğin Bakanlar Kurulu'ndan geçmediği ortaya çıktı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Necdet Kenar'ın aktardığına göre, ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Geçici, Mevsimlik ve Muayyen Süreli İşlerine İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik? hazırlanarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Ancak, imzaların tamamlanmaması nedeniyle yönetmelik Başbakanlık'ça iade edildi. Edinilen bilgiye göre, söz konusu yönetmeliği dönemin koalisyon ortaklarından MHP'nin iki bakanının imzalamadığı belirtiliyor.

Geçici işçi alımında fırsat eşitliğini sağlamak için yasal düzenlemeyi yapma konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Kenar, 12-13 Kasım 2003 tarihlerinde düzenlenen Türkiye İş Kurumu 2. Genel Kurulu'nda alınan kararlar arasında yönetmeliğin çıkarılmasıyla ilgili bir maddenin yer aldığını bildirdi. Kenar, ?Söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesini sağlamak amacıyla ilgili merciler nezdinde yeniden girişimlerde bulunulacaktır.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber