Çiçek, 'TCK'nın 301. maddesi değişmeli mi' sorusunu değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Türkiye özgürlükler noktasında önemli adımlar attı. Bu adımların sonuçlarının beklenmesi gerekiyor. Biraz demokratik sabıra ihtiyaç var" dedi.

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen "Anadolu'daki Avrupa Toplantıları 2005" konulu toplantıya katılan Bakan Çiçek, verilen arada, gazetecilerin "Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın bazı gazetelerde yer alan (TCK'nın 301. maddesi değişmeli) sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz" yönündeki sorusunu yanıtladı.

Çiçek, bu hükümet kadar özgürlükler konusunda samimi başka hükümetin olmadığını belirterek son 3 yıl içinde ne kadar değişiklik yaptıklarını o günden bu güne Türkiye'deki gelişmelere bakıldığında Devlet Bakanı Babacan'ın sözlerinin ne kadar doğru olduğunun görüleceğini ifade etti. Çiçek, şöyle konuştu:

"Türkiye özgürlükler noktasında önemli adımlar attı. Bu adımların sonuçlarının beklenmesi gerekiyor. Biraz demokratik sabıra ihtiyaç var. Bir gecede hiçbir şey değişmiyor. O nedenle herkesin bu konuda bu sürecin sağlılı işlemisine katkı sağlaması lazım. Bu konuda biraz daha sabırlı olmak gerekecek. Karamsar bir tablo çizmeye gerek yok. Türkiye'de kurumlar işlevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Onları zan altında bırakarak Türkiye'deki bu süreci yönetemeyiz. Herkesin bu sürecin işlemesine olumlu katkı vermesi lazım. Bu sürecin iyi noktaya geleceğine inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber