MEB ve TÜRSAB arasında 'Eğitim Amaçlı Gezi' protokolü

Haber Giriş : 20 Aralık 2005 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GELECEK YIL BİN 600 ÖĞRENCİ VE 80 ÖĞRETMEN MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLADIĞI İLLERE GÖTÜRÜLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜRSAB arasında imzalanan protokolle, 2006 yılında 2 bin 400 öğrenci ve öğretmen Milli Mücadele Destanı'nın başladığı illere gezi amaçla gönderilecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Başkent Öğretmenevi'nde "Eğitim Gezileri Protokol"ü imza törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, gençlerin tarihi bilmeleri ve bunu gelecek nesillere öğretmenlerini amaçladıklarını belirterek, 30 Eylül'de 8 bin öğrenciyi Çanakkale'ye gönderdiklerini söyledi. Gezide Van'dan ve İstanbul'dan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen tüm çocukların aynı otelde konakladıklarını kaydeden Ulusoy, "Şimdi Samsun, Amasya, Sivas, Kütahya, İzmir'e aynı gezileri yapmak üzere protokol yapıyoruz" dedi. Ulusoy, 2006 yılında TÜRSAB olarak üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bakan Çelik ise TÜRSAB ile bugüne kadar 10 bin öğrenciyi Çanakkale'ye gönderdiklerini, amaçlarının çocuklara ecdatlarının milli mücadeleyi nasıl yaptıklarını anlamaları ve hissettirmelerini sağlamak olduğunu kaydederek, "Bu geziler öğrenciler için doğal tarih ve milli bilinç laboratuarı oluyor. Van'dan Edirne'ye Kars'a kadar çocuklarımız ülkemizin sahip olduğu tüm kültürel değerleri yerinde görüyor" diye konuştu. Çelik, bu proje sayesinde başarılı öğrencilerin ödüllendirildiğini ve çocuklara doğal tarih, coğrafya ve milli bilinç dersi verildiğini belirterek, "Proje aynı zamanda Cumhuriyet çocuklarının birbiriyle tanışma etkinliğine dönüyor" şeklinde konuştu.

Çelik, TÜRSAB ile bugün imzalanan protokolle, tüm giderleri TÜRSAB tarafından karşılanmak üzere, söz konusu projenin yaygınlaştırılarak, Mustafa Kemal ve Atatürk ve arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşını ve Milli Mücadele Destanı'nı başlattığı, kongreler yürüttüğü ve büyük zaferlerle sonuçlanan alanları gezip, görmelerini, aynı heyecanı yaşamalarını sağlamak amacıyla, 2006 yılı içinde bin 600 öğrenci ve 80 öğretmeni Samsun, Amasya, Sivas, Erzurum, Afyon, Kütahya ve İzmir illerine, 800 öğrenci ve 40 öğretmeni de Çanakkale'ye gönderileceklerini kaydetti.

Çelik, bu proje sayesinde hem iç turizmin artacağını, hem başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini belirterek, projenin önümüzdeki dönemde 81 ili kapsayacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Başaran Ulusoy, Eğitim Gezileri Protokolü'nü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber