Ülkücülerden DTCF yönetimini protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) sağ görüşlü 15 öğrencinin ceza alması, bir grup ülkücünün tepkisine neden oldu.

DTCF önünde toplanan yaklaşık 500 kadar ülkücü, "Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber", "Diktatör Dekan", "Eğitim hakkımız engellenemez", "Dekan şaşırma sabrımızı taşırma", "Dil Tarih PKK'ya mezar olacak" şeklinde sloganlar atarak Tekbir getirdi. Grup adına bir açıklama yapan Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Nuri Alıcı, DTCF'de geçen yıl başlayan ve eğitim-öğretim yılının sonuna kadar devam eden olaylar sonrasında, fakülte yönetiminin olayların başlama sebebinin tespiti ve olayların engellenmesindeki beceriksizliğini gizlemek için ağır faturayı milliyetçi öğrencilere kesip 15 ülkücüyü 6 aydan başlayan sürelerle fakülteden uzaklaştırdığını vurgulayarak, "Ceza verilen öğrencilerden 5'inin olay günü fakültede olmaması ve diğer öğrencilerin de olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmamasına rağmen verilen bu cezaların nedenini merak ediyoruz. Fakülte yönetimi bu kararı alırken, olayların çıktığı tarihte fakültede olmayan öğrencilere bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verirken, kararını hangi kanuna ve hangi yönetmeliğe dayandırdı" dedi.

Öğrencilerin savunma haklarının kullandırılmadığını, tehditlerle alınan savunmalara ve karşı taraftan kiralanan şahitlerin yalan ifadelerine dayanılarak oluşturulan soruşturma komisyonlarında cezaların verildiğine işaret eden Alıcı, "Sayın Dekan milliyetçi olmak, milletini ve ülkesini sevmek suç mu? Suçsa bu hangi kanunda yazıyor" şeklinde konuştu.Ülkücü öğrencilere yönelik baskı, tehdit ve yıldırma politikalarının devam ettiğini öne süren Alıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Yalnız olduğumuzu zannedip yıldırmaya çalışanlara, hakkımızı gasp edip geleceğimizi karartanlara, sessizliğimize aldanıp sonsuza dek susturmaya çalışanlara, yönetici ve eğitici maskesiyle vatan hainleriyle işbirliği yapıp DTCF'de Türk'üm diyenlere Müslüman'ım diyenlere eğitim hakkı olmadığını söyleyenlere sesimizi yükseltiyoruz. Ve diyoruz ki sabrımızı zorlamayın."Yapılan basın açıklamasının ardından Ankara Ülkü Ocakları'na kadar yürüyen grup, okunan "Ülkücü yemininin" ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber