Belediyelerdeki koruma güvenlik personeli de fazla çalışma ücreti istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyelerdeki koruma güvenlik personeli de fazla çalışma ücreti istiyor

2012 yılına değin, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarının K Cetveline konulan hükümler doğrultusunda, belediyelerdeki koruma ve güvenlik personeline fazla çalışma üceti ödenmekteydi.

Ancak, 666 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeler sonrasında kurumlar arası ücret farklılıklarına son verilmesi üzerine, 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda bu ödemeye imkan veren bir düzenleme yer almadı.

Diğer taraftan, 666 sayılı KHK'nın ilgiki hükmü Anayasa Mahkemesince iptal edilmiş ve yeni bir düzenleme yapılması için idare 9 ay süre verilmiştir.

Bir açıklama yapan Yereliş Sendikası Genel Başkanı Cengiz GÜLEBAY "Belediye ve il özel idarelerinde çalışan yaklaşık 4500 koruma ve güvenlik personeli, sadece hizmet binalarında değil; su havzaları, su depoları, terfi merkezleri, barajlar ve halkın sağlığını yakından ilgilendiren konularla ilgili yerlerde görev almaktadırlar. Zor şartlar altında gece gündüz demeden, bayram tatil demeden yirmi dört saat risk ve ağır koşullar altında görev yapan Koruma ve Güvenlik görevlilerinin fazla mesai ücretlerinin kesilmesi hakkaniyet ilkesine uygun bir yaklaşım değildir. Bu gerekçelerle söz konusu hükmün her yıl bütçe kanunu ile düzenlenmesi yerine, Belediye Kanununa eklenecek bir ek madde halinde düzenlenerek kalıcı hale getirilmesi ve 2013 ve takip eden yıllarda söz konusu personelin bu haktan yararlanmasını sağlayacak bir düzenleme yapılması sendikamızın görüşüdür." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber