Engeli aşıp kaynaştılar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seramik kursunda engelli öğrencilerle normal öğrencilerin beraber yaptıkları eserler büyük beğeni toplarken, öğrenciler arasında herkese örnek olacak nitelikte kaynaşma sağlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engeli aşıp kaynaştılar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seramik kursunda engelli öğrencilerle normal öğrencilerin beraber yaptıkları eserler büyük beğeni toplarken, öğrenciler arasında herkese örnek olacak nitelikte kaynaşma sağlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarları kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin engelli öğrencilerle normal öğrencilerin kaynaşmasını amaçlayan 'Özel Eğitim Projesi' amacına ulaştı. Kursta seramikten çalışmalar yapan öğrencilerin kaynaşması öğretmen ve velileri de mutlu etti. Engellin olmadığını gösteren minik eller, yaptıkları çalışmalarla da herkesin beğenisini kazandı.

Kurstaki kaynaşmanın daim olacağına inandığını belirten öğretmen İlker Bekmez, engelli öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Bekmez, projeyle birlikte engelli öğrencilerin kendilerine güvenmeye başladıklarını ifade ederek, proje hakkında şunları söyledi;

“Bu projemiz TÜBİTAK Bilim Fuarları adına hazırlanmış bir proje. Engelli öğrencilerimiz ile onların normal akranlarının kaynaştıkları, birlikte ortaya bir ürün çıkarttıkları bir proje. Onlar normal akranları ile ortak geliştirdikleri ürünlerle yaptığımız bu projeleri, okulumuzun bir duvarında sergileyeceğiz. Bu eserler kalıcı olacak. Projenin asıl amacı bireysel farklılıkları hoşgörüyle yaklaşmayı amaçlıyor. Aynı zamanda engelli olmayan öğrencilerimiz ilerleyen zamanlarda engelli biri ile karşılaştığında nasıl davranmasını gerektiğini de öğreniyor.”

Engelli öğrencilerin üstün yeteneklere sahip olduğunu ifade eden Bekmez, “Yetenek konusunda engelli öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaların diğer öğrencilerle arasında hiçbir fark olmadığını gördük. Bir hoşgörü havuzu yaptık. Bir öğrencimizin resme yeteneği olduğunu gördük. Evlerinde yapılan mutfak dolaplarını bir mimarın çizdiği gibi en ufak ayrıntılarıyla çizmiş. Bu çok güzel bir yetenek. Engelli öğrencilerin bir şeyler başardığını görmek aileleri memnun etti” diye konuştu.

Kursta eğitim gören Deren Orhanel isimli öğrenci, engelli arkadaşlarının çalışmalarının başarılı olduğunu söyledi.

Kurstan sonra engelli arkadaşları ile görüşmek istediklerini belirten Orhanel, şöyle konuştu;

“Beraber çok çalışma yaptık. Onlar da bizler gibi çalışmalara katıldı ve bizden daha güzel eserler üretti. Beraber çok güzel işler yaptığımız arkadaşlarımla her zaman görüşmek istiyorum.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber