Bingöl'de 'Hayat Boyu Öğrenme' hazırlığı

Bingöl'e gelen proje koordinatörü Dr. Kadir Tuzlak, "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de 'Hayat Boyu Öğrenme' hazırlığı

Bingöl'e gelen proje koordinatörü Dr. Kadir Tuzlak, "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Dr. Tuzlak, amaçlarının 'Hayat Boyu Öğrenmenin' önündeki kurumsal, yapısal tüm engelleri kaldırmak ve yeni bir yapılanmayı gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Projeye ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu ise, proje kapsamında Bingöl'den giden ekiplerin Malatya'da eğitime alındığını, 'Hayat Boyu Öğrenme İl Eylem Planı'nı da bu eğitimlerin bitiminde hazırlayacaklarını kaydetti. Ataoğlu, amaçlarının kurumsal ve toplumsal olarak 'Hayat Boyu Öğrenme' kültürünün geliştirilmesi ve yerleştirilmesini gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

"EĞİTİMDE YENİ PARADİGMALARIN OLUŞTURULMASI LAZIM"

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari de, eğitimde şimdiye kadar yapılanları doğru yapmanın artık yeterli olmadığını, günümüz ve insanımız için doğru şeyler yapmanın önemine dikkat çekti. Ensari, Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi'nin, eğitimde yeni paradigmalar oluşturulması, yeni perspektifler kazandırılması, öğrenmenin hayat boyu devam etmesi gereken bir süreç olduğu gerçeğinin kavranması noktasında yararlı olacağını umduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber