Burdur'da kene tedbiri

Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr.Sevinç Sütlü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak tedbirler alındığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burdur'da kene tedbiri

Halk Sağlığı personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında eğitimler verildiğini dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, riskli bölgeler olarak belirlenen piknik alanları, mesire yerleri ve avlanma bölgelerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yönelik afişler asıldığını belirtti. Vatandaşların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı tedbirli olmasını isteyen Sütlü; "Çiftçilik ve hayvancılığın yaygın olduğu ilimizde; havaların ısınması ile birlikte yine gündeme gelen ve ölümlere sebebiyet veren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili; öncelikle sağlık personelimize verdiğimiz eğitimler sonrasında sağlık çalışanlarımız tarafından geçmiş yıllarda özellikle KKKA pozitif olan riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşılarak tek tek hane ziyareti yapılmaktadır. Bu ziyaretlerde halkımıza Kene Eğitim ve Korunma Seti (Kene çıkarma kartı, eldiven, bilgilendirme broşürü) bırakılmaktadır. Riskli olmayan bölgelerde ise il ve ilçelerde, muhtarlara, din görevlilerine, kahvehanelerde, camilerde, köy odalarında, okullarda öğretmenler ve öğrencilere özellikle korunmaya yönelik bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Merkez il ve ilçelerde piknik alanları, orman içi mesire yerleri, avlanma bölgeleri gibi doğal yaşamla iç içe bulunan alanların giriş ve çıkışlarına kene kontrolünü hatırlatan afişler asılarak halkın duyarlılığının artırıldığını belirten Dr. Sütlü, "Bu hastalıktan korunmada riskli durumlardan kaçınmak, gerekli tedbirleri almak, erken teşhis ve tedavinin yapılmasını sağlamak için halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalığın oluşturulması için çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber