5 kişilik aileyi yangından akraba ziyareti kurtardı

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kurtul köyünde çıkan yangında bir ev kül oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 kişilik aileyi yangından akraba ziyareti kurtardı

Ailenin Bursa'daki akrabalarına ziyarete gitmesi faciayı engelledi. Ahırdaki ineklerini kurtarmak isterken yangından etkilenen yaşlı adam ambulansla hastaneye kaldırılırken, birçok büyükbaş hayvan ise telef olmaktan köylüler tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre Kurtul köyünde ikamet eden Alattin Göral'in evinde baca temizliği sırasında yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevler, hayvanların bulunduğu ahırı sardı. Evden yükselen alevlere ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Hayvanlarını kurtarmak isterken canını hiçe sayan Kadir İşbilir ise güçlükle sakinleştirildi. Komşuları tarafından teselli edilen yaşlı adam, köye çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Köylüler, ahırdaki büyükbaş hayvanların kurtarılması için seferber oldu. Köye çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında bir dört çeker traktör, ev ve ahır kül oldu.

Acı haberle köye gelen ev sahibi Alattin Göral, sabah saatlerinde eşi ve çocuklarını Bursa'daki akrabalarının yanına götürdüğünü ifade ederek, "Ben Bursa'da çalışıyorum. İşe gelirken çocukları da Bursa'daki akrabamızın evine bıraktım. Yangın bacadan çıkmış. Bereket evde kimse yoktu. Traktör tamamen kül olmuş. Hayvanları ise komşularımız kurtarmış" dedi.

Köy sakinleri ise alevlerin büyümemesi için elinden geleni yaptı. Yaşlı adamın komşularından Cengiz Turan, dumanların çıkmaya başlaması üzerine hemen yangına müdahale etmek için koştuklarını ifade ederek, "Komşumu ve hayvanlarını kurtardık ama traktör ve eşyalar kül oldu" diye konuştu.

Jandarma, köy sakinlerini de gözyaşına boğan yangınla alakalı soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber