Erzincan'ın suları temiz çıktı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 16 bölgede görevlendirilen ve sulardaki nitrat kirliliğini ölçen mobil laboratuvar Erzincan'ın çeşitli bölgelerinden alınan su örneklerinde nitrat analizi gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan'ın suları temiz çıktı

Erzincan'daki sularda tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan herhangi bir kirlenme ya da olumsuzluğa rastlanılmadığı tespit edildi.

Malatya merkezli olarak görev yapan ve Malatya, Tunceli, Elazığ ve Erzincan bölgesinde görev yapan laboratuvar, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından değişik bölgelerden alınan su örneklerini inceledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen mobil laboratuvarlar, yüzey ve yer altı sularında nitrat kirliliği izlemesi için kullanıldığını söyledi.

İl Müdür Vekili Naci Gün açıklamasında; "Bakanlığımızca faaliyete geçirilen mobil laboratuvarlar, yüzey ve yer altı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğinin önlenmesini amaçlıyor. Bu mobil laboratuvarlar, su analizlerinin yanı sıra bazı toprak parametrelerini analiz edecek kapasiteye sahiptir. Mobil laboratuvarlar sayesinde analizler çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Sulardan alınan örnekler, mobil araçlardaki laboratuvar düzenekleri sayesinde uzman personel tarafından anında analiz edilerek, olumsuz bulgulara rastlanması durumunda anında müdahale edilebiliyor. Bu kapsamda görevli arkadaşlarımız tarafından baraj göllerimizden ve büyük akarsularımızdan alınan su örnekleri bu mobil laboratuvarda incelenmiş, ilimiz genelinden alınan örneklerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Yani Erzincan'daki sularda tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan herhangi bir kirlenme ya da olumsuzluk bulunmamaktadır" diye konuştu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber