38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Aygün köyü Sudöndü mezrasında 38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Aygün köyü Sudöndü mezrasında 38 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

İlçenin önde gelen kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışmaya ikna olan Ahmetoğlu ve

Yıldız aileleri, Kulp ilçesine bağlı Aygün köyü Sudöndü

mezrasında bir araya gelerek husumetin bittiğini ilan etti. Yıldız ve Ahmetoğlu aileleri arasında düzenlenen barış yemeğine Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Belediye Başkanı M.Nesim Şimşek, Kulp İlçe Emniyet Amiri Bülent Ulutürk, Kulp İlçe Jandarma Bölük Komutanı

Binbaşı Orhan Yurdakul, AK Parti İl Encümeni Hamit Koçaağa, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik, Yücebağ Belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ve aileler katıldı. Her iki aile bireyleri tek tek Kuran-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine husumetlerinin bittiğinin sözünü verdi. Babası 38 yıl önce öldürülen H. Mehmet Ahmetoğlu, barıştan yana olduğunu ve hiçbir zaman ölenin yerine yenilerin öldürülmesiyle geri gelmeyeceğini söyledi. Ahmetoğlu, "Asıl mağdur olan taraf benim ve babam öldürüldüğü zaman henüz ben ile altı kız kardeşim küçük yaşlardaydık, yetim ve babasız kaldık, yetim olarak büyüdük, babasızlığın ne olduğunu bilirim, 38 yıl önce babamın öldürüldüğü olay ile ilgili olarak herkes bilmelidir ki ben intikam ve hiçbir zaman kin beslemedim, çünkü ben bilirim on insan öldürsem de yine babam geri gelmez. Her şeyi Allah'a havale ediyorum ve siz değerli barışa katılan katılımcılara bırakıyorum. Barış için ne gerekiyorsa hazırım" dedi.

Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise, 38 yıllık husumetin barışla sonuçlanması sebebiyetiyle memnuniyetini dile getirdi. Kaymakam Maraşlı, "Burada 38 yıl önce 3 kişinin hayatının kaybetmesi nedeniyle, aileleri arasında, kendi akrabaları arasında olan bir husumet sonucunda kendi memleketlerinde uzak kalmışlar, buradakiler akrabalarıyla görüşememiş, kötü şeyler olmuş, ama buradaki ileri gelenlerin, buralı hemşehrilerimizin katkılarıyla, girişimleriyle, hepimiz burada toplanmış bulunmaktayız. İnşallah bu barışımız kalıcı olacaktır. Bundan sonrada yöremizde, bu tür sıkıntıların, bu tür kötü olmuş şeylerin, inşallah böyle hayırlı bir şekilde sulha varması, barışa varması temennisinde bulunuyoruz. Böyle bir bahar mevsiminde doğanın yeniden canlandığı, yeniden yeşerdiği zamanlarda, böyle tekrar eski küskünlükler sulh olarak, tekrar barışarak, tekrar ilişkilerimiz yeşerecek, birlik ve beraberliğimiz daha da öteye gidecek, burada bu tür sıkıntılar yaşayanlar, inşallah çocukları bu tür sıkıntıları görmeyecek, bu yörede daha huzur ve sükünet içinde olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber