150 gönüllü, iki gün boyunca bir okul için çalıştı

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Ege Bölge şubeleri, 72. okul tadilatını Aydın'ın Selatin Köyü İlkokulu ile gerçekleştirdi!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
150 gönüllü, iki gün boyunca bir okul için çalıştı

150 gönüllü iki gün süren tadilatta büyük bir coşku ile çalıştı. Okulun çürüyen tüm pencereleri PVC doğrama ile değiştirildi. İç ve dış cephesi onarıldı, boyandı. Su tesisatı ve elektirik tesisatı değiştirildi. Foseptik çukuru yapıldı. Tüm tuvaletler değiştirildi, rezarvuar takıldı. Çöken sınıf tabanları onarıldı. Okul bahçesi çevre düzenlemesi yapıldı. Masa örtüleri ve perde dikildi. Sınıflara etkinlik panoları hazırlandı.

Gönüllülerin iki gün boyunca el yapımı ürettikleri 100 tane parmak kukla çocuklara hediye edildi. "Hayvanlar Aleminde" kukla gösterisinde iyi, doğru ve çalışkan olmanın önemi vurgulandı. Çocuklar için yapılan eğitime 63 kadar çocuk katıldı. 70 tane hikaye ve kaynak kitap, kırtasiye ile ana sınıfına 20 oyuncak bağışı yapıldı.

Selatin İlkokulu velilerine "Mutlu çocuk Yetiştirme Sanatı" semineri düzenlendi.Seminere 61 Anne-baba katıldı.

Tadilatın ana sponsoru Menderes Tekstil'in de çeşitli departmanlardan 25 gönüllüsü ile İhracaat Müdürü İlknur Elmastaş, İnsan kaynakları Mehmet Koyunbaba da katıldı. Organziyasyon sorumlusu Semra Şen, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Adına Değerli katkıları için Menderes Tekstil ailesine plaket sundu. Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan, "Aktiffelsefe'nin toplum yararına yapılan sosyal sorumluluk projelerini yakından takip ediyoruz ve böylesine bir projede işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk" dedi .

Çalışma sırasında gönüllüleri ziyaret eden AK Parti Germencik İlçe Başkanı Necip Arslan, böyle bir organizasyonu yapmanın büyük emek istediğini ve katılanları uyumlu bir çalışma içinde görmekten mutluluk duyduğunu, gönüllüğün eğitime ve ekonomiye katkısının paha biçilmez olduğunu söyledi.

Çalışmanın sonunda konuşan Dernek Ege Bölge Koordinatörü Ahmet Dildan, "Alsancak, Buca, Bornova,Karşıyaka, Manisa ve Aydın şubeleri olmak üzere 150 gönüllümüzle etkin bir çalışma gerçekletirdik.Selatin köyü Muhtarı Aydın Türkmen'nin ilgisine , güleryüzü ve misafirperverliği ile yanımızda olan köy halkımıza, ana sponsor olan Menderes Tekstile, destek veren Ortaklar Belediyesine, işbirlikleri için çok teşekkür ediyoruz.Bir kez daha bu çalışma ile gönüllüğün, bilinçle ve ekip ruhuyla hareket etmenin gücü ortaya kondu. Hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü 72.tadilatımız oldu."Hayal et, feda et gerçekleştir!"sloganıyla pek çok hayali gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber