Ekmek israfının önlenmesi için vatandaşlar bilinçlendiriliyor

Ekmek israfının önlenmesi için başlatılan kampanya kapsamında vatandaşı bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek israfının önlenmesi için vatandaşlar bilinçlendiriliyor

Sivas Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Hasan Bolat, Teknik İşleri Şefi Rafet Oğuzhan ile birlikte Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek kampanya hakkında bilgi verdi.

Ülkemizde yapılan ekmek israfının son derece büyük bir ekonomik boyutu olduğunu belirten Bolat, bu kampanya kapsamında vatandaşı bilinçlendirmenin yollarını anlattı ve yapılan ekmek israfının ekonomik boyutu hakkında Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan'a bilgi verdi. Bolat, “Ülkemizde bir yılda 2,1 milyar çöpe atılan ekmeğin parasal değeri 1,5 milyon lira. Bu para ile 80 hastane, 500 okul, binlerce konut, köprü ve kilometrelerce yol yapılabilir. Ekmek israfının, halkımızın farkında olmadan yapmış olduğu en büyük milli gelir kaybı olduğunu iyi bir şekilde anlattığımız ve vatandaşımızı bilinçlendirdiğimizde bu israfı büyük ölçüde önleyeceğiz. Bu kapsamda vatandaşımızın her türlü bilgi alabileceği bir internet sitesi kuruldu. Çeşitli broşürler ve afişler yapılarak halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde dağıtılacak. Ayrıca bayat ekmeklerden yapılan yemek tarifleri halkımız tarafından yoğun ilgi göreceğini tahmin ediyoruz ve kampanyamıza destek sağlanması için çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretler kapsamında da Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan'ı ziyaret ettik ve kendilerinden görmüş olduğumuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Ekmek israfının çok büyük bir ekonomik kayıp olduğunu dile getiren Kaymakam Erdoğan, “Ekmek israfı ekonomik kaybın yanı sıra aynı zamanda da çok büyük günahtır. Kuran-ı Kerim Araf Suresi 31. Ayetinde Yüce Allah 'Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz.' Buyuruyor. Dünyada ve ülkemizde milyonlarca insan açlıkla savaşırken bizler ekmeklerimizi israf ederek çok büyük bir günahın altına giriyoruz. Bu kötü gidişe bir son vermek için halkımızı bilinçlendirerek elimizden geleni yapacağız. Ayrıca ekmek israfının çok büyük bir ekonomik zararı var. Bu ekonomik zarar hepimizin cebinden çıkarak eriyip gidiyor. Bu milli serveti korumak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bende ziyaretten son derece memnun kaldım. Ekmek israfını önleyerek ülkemize büyük bir ekonomik katkı sağlayacağız” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber