TBMM önünde emekli eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) üyesi emekliler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bir eylem yaptı.

TBMM'nin Dikmen kapısı önünde toplanan Emekli Bir-Sen üyesi emekliler, "Emekli olanları hayattan da emekli etmeyin", "Haksızlığa göz yumdunuz emekli dul ve yetimi unuttunuz" yazılı dövizler açtı. Grup adına bir açıklama yapan Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, ömrünün en verimli çağını devlete hizmet ederek emekliliği hak etmiş 7 milyon emekli vatan evladının ekonomik çıkmazın içerisinde bocaladığını vurgulayarak, "Dün devletin işlerini yürütmede olmazsa olmaz unsuru iken emekli olduktan sonra ne olduk ki? mağduriyete terk edildik" dedi. Hükümetle sendikalar arasında yapılan ücret artışlarına bakıldığında, emeklilerin ihmal edildiğini söyleyen Odabaş, hükümetten taleplerinin emeklilerin mağduriyetten kurtarılması olduğu ifade ederek, "Hükümetten, çalışanlara yapılan artışın aynısını bizlere de yansıtmasını bekliyoruz" diye konuştu. Odabaş, lükümetten taleplerini şöyle sıraladı:

"- Bundan önceki hükümetler çalışanlara gerek ücret artışı ve gerekse iyileştirme yaparken, çalışanla emekli ayırımı yapmamışlardır. Bu hükümetin de 40+40 iyileştirmesini emekliye de yansıtmasını istiyoruz.

- 2006 yılının ilk yarısında en düşük çalışana 65 YTL artış olurken, en düşük emekliye sadece 10.42 Ykr artış reva görülmektedir. Bu artış emekli dul ve yetimi hayal kırıklığına uğratmıştır.

- Hükümet emeklilerin sesini ve çığlığını duymazsa bayramlar emeklilere zehir oluyor. Torunlarına bir harçlık veremiyor, Emekliler 80 YTL'nin verilmesini talep ediyor. Hükümet vatandaşlar arasında adil davranmalıdır."

Emekli Bir-Sen olarak bu uygulamanın mevcut hükümet yetkililerince görüşülerek acilen düzeltilmesini istediklerini kaydeden Odabaş, "Yetkili sendikalarla hükümet arasında 2006 yılında uygulanacak ücret artışları uygulaması milyonlarca emekliyi hüsrana uğratmış, emekli hem mağdur edilmiş hem de haksızlığa uğradığından dolayı kırgındır. Bu haksızlığın giderilmesi milyonlarca emekliyi ve vicdan sahibi herkesi rahatlatacaktır" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber