'Annemizin İşi Olsun' resim yarışması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kadın istihdamının artırılmasına yönelik son yıllarda Türkiye'de yoğun bir çalışma içine girildiğini söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Annemizin İşi Olsun' resim yarışması

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kadın istihdamının artırılmasına yönelik son yıllarda Türkiye'de yoğun bir çalışma içine girildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle 12 NUTS2 bölgesindeki ilköğretim okulları 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Annemizin İşi Olsun" resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlen toplantıya, Vali Mayda'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Aytaç Üzülmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, CHP İl Başkanı Sait Özdamar, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mayda, burada yaptığı konuşmada, kadın istihdamının artırılmasına yönelik son yıllarda Türkiye'de yoğun bir çalışma içine girildiğini belirterek, "Avrupa Birliği ülkelerinde de kadın istihdamının oranı beklenenin altındadır ancak ülkemiz Avrupa Birliği'nin de altındadır. Nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımızın ekonomik hayata girmelerini sağlamak açısından eğitim merkezli hareket edilerek, Avrupa Birliği destekli ve ülkemizin de kaynakları kullanılmak suretiyle çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Özellikle yeni yetişen neslin şekillendirilmesi açısından da kadınların eğitilmesini önemsediklerini ve okuma yazması olmayan hiçbir kadının olmasını istemedikleri gibi okul çağında olup da okula gitmeyen çocukların olmasını istemediklerini ifade eden Mayda, "Devletimiz bu konuda hiçbir katkıdan kaçınmamaktadır. Halk olarak da bizim bu imkanları sonuna kadar kullanmamız önem arz etmektedir. Bu doğrultuda düzenlenen resim yarışmasını da anlamlı buluyorum" diye konuştu.

İŞKUR Müdürü Aşıcı ise Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'nın iş gücü piyasasının en önemli sorunlarından bir olan kadının iş gücüne ve istihdama katılımını sağlayan bir program olduğunu kaydederek, "Hem kentlerde hem de kırsal alanlarda kadınların iş gücüne katılım oranları oldukça düşüktür. Geleneksel annelik ile evin dışında da çalışan kadınların temel problemleri bulunmaktadır. Kayıt dışı sektörde çalışan kadınlar ise tüm yasal korumaların dışında kalmaktadır. Dünyanın büyük bölümünde kadınlar daha çok kadın işleri olarak nitelendirilen işlerde çalışmakta, düşük ücretli ve güvencesiz işlerde istihdam edilmektedir. Kadınları destekleyici yasalar, gelişmeler, eğitim ve ailelik, ekonomideki gelişmeler, toplumun kadına bakışındaki değişmeler, kadının istihdama katılımında artışlar olsa da ülkemizdeki kadın iş gücü hem sanayileşmiş ülkelere hem de az gelişmiş ülkeler has özellikleri taşımaktadır."

Bugün kadınların istihdama katılımının yüzde 30 civarında olduğunu dile getiren Aşıcı, "Bu nedenle ülkemizde kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu projesi hayata geçirilmiştir. Bu amaçla bölgesel ve ulusal iletişim faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 12 NUTS2 bölgesindeki ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 'Annemin İşi Olsun' konulu resim yarışması düzenlenmiştir. İlimizde ilk üçe giren öğrencilerimiz ülke genelindeki yarışmada da mansiyon almışlardır" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber