Doktora 'basına demeç' cezası

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da fiziki koşulları yetersiz sağlık ocağında görev yaptığı haberleri basında yer alan doktora, 'basına demeç verdiği' gerekçesiyle bir yıl 'kademe ilerlemesi durdurulması' cezası verildi.

Özalp ilçesi Dorutay köyündeki Sağlık Ocağı'nda üç yıldır görev yapan doktor Saliha Kurtuluş Kozanoğlu'nun, zor koşullarda çalışmasına rağmen çevre köy ve ilçelerdeki vatandaşların sevgisini kazanması yönündeki haberler geçtiğimiz haziran ayında basında yer aldı.

Bu haberlerin ardından sağlık ocağı ile lojmanlar onarıldı, ancak Van Sağlık Müdürlüğü'nce 657 sayılı kanunun 15'inci maddesinin birinci fıkrasında, 'Devlet memurları kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ve demeç veremezler' hükmü gereğince Kozanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda pratisyen hekim Kozanoğlu'na bir yıl 'kademe ilerlemesi durdurulması' cezası verildi.

"Sağlık Ocağı'nın sıkıntıları sona erdi"

Kozanoğlu cezanın yasalara göre doğal olduğunu belirterek, haberler üzerine Sağlık Ocağı'nın fiziki koşullarının uygun hale getirildiğini ve sıkıntılarının sona erdiğini söyledi. Bir ayda yaklaşık bin 600 hastayla ilgilendiğini kaydeden Kozanoğlu, verilen cezanın çalışma performansını olumsuz yönde etkilemeyeceğini vurguladı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber