Başkan Atalay'dan 5 yıllık değerlendirme

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde 175 milyon TL’lik yatırım gerçekleşeceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Atalay'dan 5 yıllık değerlendirme

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde 175 milyon TL'lik yatırım gerçekleşeceğini söyledi.

Kentteki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Atalay, yaptıkları ve yapmaya devam ettiği çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Atalay, ilin en önemli sorunlarından olan altyapı, üstyapı ve kentsel dönüşüm projeleri ile 2013 yılının hizmette final yılı olacağını vurguladı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında İnönü Mahallesi'nde bin 376 konutun inşa edileceğini ifade eden Atalay, proje kapsamında Karayolları 84. Şube Şefliği'ne ait olan 25 bin 300 metrekarelik alanın şehir dışına taşınacağını kaydetti. Söz konusu projeleri belediye başkanı olarak birinci derecede kendisinin yürüttüğünü dile getiren Atalay, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilimiz Sayın Eşref Taş projelerimize destek sunmuşlardır. Projelerimizde ayrıca kamuoyunun büyük desteğini aldık. Projeler konusunda kamuoyunda pozitif bir algı oluştu. 14 Nisan 2012 tarihinde başladığımız alt yapı çalışmalarımız yüzde 70 oranında bitmiş durumda. Bir yılda rekor denebilecek bir oranda yapım oldu. İnşallah bu yıl tüm alt yapıyı bitireceğiz. Böylelikle kentin 40-50 yıllık sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız. Bir diğer önemli projemiz olan üst yapının da 15 Nisan'da ihalesini yapacağız. Bunlar Bingöl tarihinin en büyük projeleridir. Üst yapı çalışmalarına alt yapının bittiği yerlerden başlayacağız. Ana yollar ve mahalle girişlerine sıcak asfalt yapacağız. Diğer yerleri kilitli parke ile döşeyeceğiz. Dar sokaklarda da Arnavut taşı döşeyeceğiz. Bilindiği üzere Arnavut taşı sıcak asfalttan daha pahalı bir malzeme. Toplamda 25 bin metrekarelik alanda Arnavut taşı döşemeyi düşünüyoruz. Genç Caddesi'nde dekoratif konusunda bazı yenilikler yapacağız. Bu caddemize aydınlatmalar led sistemi olacak” diye konuştu.

“ENGELLİLER İÇİN ÜSTGEÇİTLERE 6 TANE ŞEFFAF ASANSÖR YAPACAĞIZ”

Bingöl'ü engellilerin yaşayabileceği bir kent haline getireceklerini belirten Atalay, görme engelliler için iz yolu yapacaklarını dile getirdi. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl-Elazığ Karayolu Zeki Ergezen Bulvarı üzerinde inşa edilen üst geçitlere engelliler ve yaşlıların kullanımına yönelik 6 tane şeffaf asansör yapacaklarını ifade eden Atalay, “Bu üst geçitlerimizi led ışıklarla aydınlatma yapacağız. Buraya yağacağımız asansörlerin bakımını da biz üstleneceğiz. Diğer taraftan Mirzan Mahallesi su deposu mevkiinde bulunan Kent Ormanı'nı devraldık. Ancak bu bölge biraz hor kullanılarak tahrip edilmiş. Bizim belediye olarak burayı tek başımıza korumamız mümkün değil. Burayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 29 yıllığına talep ettik. Bu alanı yap-işlet-devret modeliyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

5 yıl içinde hiçbir belediyenin alt ve üst yapısını tamamlayamadığına dikkat çeken Atalay, 5 yılın sonunda Bingöl'ün alt ve üst yapısının tamamlanmış olacağını ve kentteki en önemli sorunların çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber