Liseli Tuba'yı boğan sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

ADANA'da, sevgilisi 19 yaşındaki Tuba Genç'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Tahsin Can Bulat, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli Tuba'yı boğan sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Şambayadı Mahallesi'nde geçen 29 Nisan 2012'de meydana geldi. İşsiz Tahsin Can Bulat, Açık Öğretim Lisesi son sınıf öğrencisi Tuba Genç'e aşık oldu. Bulat, kızın ailesinin karşı çıkması üzerine evlenmek amacıyla Genç'i kaçırdı. Ailelerin araya girmesi üzerine kız ailesine teslim edildi. Tahsin Can Bulat, Şehit Bahattin Kalaycı İlköğretim Okulu bahçesinde konuşmak için buluştuğu Tuba Genç'i iddiaya göre, elleriyle boğazını sıkarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Bulat hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE NİKAH İŞLEMİ BAŞLATTIK'

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Bulat, Tuba Genç ile 2 yıl arkadaşlık yaptıklarını ve 2 kez de birlikte kaçtıklarını söyledi. İlkinde Antalya'ya, ikincisinde ise Sakarya'nın Karasu İlçesi'ne gittiklerini ileri süren Bulat, "Bana hamile olduğunu söyledi. Bunun üzerine nikah işlemlerini başlattık. Ancak nikah yapamadan, 'Kardeşim hastaymış. Gidip bir hafta sonra tekrar döneceğim' diyerek Adana'ya döndü. 2-3 hafta bekledim, dönmedi. Telefonu da kapalıydı. Ben de bir şey olduğunu düşünerek Adana'ya döndüm. Olay günü, Tuba beni telefonla aradı. Buluştuğumuzda 4 aylık bebeğimizi kürtajla aldırdıklarını söyledi. Bu yüzden tartıştık. Başka birisiyle de arkadaşlık yaptığını söyledi. Gerisini hatırlamıyorum. Öldüğünü de emniyette ifade tutanağını imzalarken öğrendim. Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. O benim her şeyimdi"dedi.

'YALAN SÖYLÜYOR'

Öldürülen Tuba Genç'in annesi Teslime ile babası Özlem Genç ise sanığın kürtaj konusunda yalan söylediğini belirterek şikayetçi olduklarını ifade etti. Tanık olarak dinlenen Tuba Genç'in dayısı Mehmet Adıgüzel de sanığın yeğenini kandırdığını ileri sürdü. Adıgüzel, "Yeğenim bazı gerçekleri görsün ve kendi rızasıyla bu işten vazgeçsin diye olaydan 3 ay kadar önce sanığın evine gittik. Oğlanın babası 'Bu iş olmaz. Benim oğlumdan hiçbir şey olmaz. Benim oğlum adam değil, ev geçindiremez. Gitse bir yerde ölse dönüp bakmam. Kızınızı istemiyorum' dedi. Biz de zaten olmasını istemiyorduk. Yeğenim vazgeçmeye çalışıyordu. Ama sanık tekrar kandırmış" diye konuştu.

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkemeye heyeti, son savunmasında "Tasarlayarak öldürmedim. Pişmanım" diyen sanık Bulat'ı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıp, takdiri indirim de uygulamadı. Kararın ardından Tuba'nın annesi Teslime Genç, gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Özlem Genç ise, "Bu kadınlara el uzatanlara ders olsun. Bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Kimse dokunmasın kadınlara, yazıktır. Bütün kadın katillerini lanetliyorum" diyerek karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber