Türkiye Belediyeler Birliği, Akçakale'ye 750 ton patates gönderdi

Türkiye Belediyeler Birliği, Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi'ne, Suriyeli mültecilere ve yoksul vatandaşlara dağıtılmak üzere 750 ton patates gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Belediyeler Birliği, Akçakale'ye 750 ton patates gönderdi

Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan mültecilere, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından patates yardımında bulunuldu. Akçakale Belediye Başkanlığı'na gönderilen 750 ton patates, mahallelerde yaşayan mülteci ve fakir vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Her eve birer çuval dağıtılan patatesler, Suriyeli ve yoksul vatandaşların yüzünü güldürdü.

Patateslerin dağıtımı konusunda bilgi veren Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, "Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize 750 ton patates gönderildi. Bu patatesler ilçede yaşayan Suriyeli mülteci ve fakir Türk vatandaşlarına dağıtılacak. Şu an itibariyle 50 ton patates elimize ulaştı. 700 ton patates 20 gün içerisinde elimizde olacak. Bu patateslerin bir kısmını da TIR'larla Suriye'ye göndereceğiz. Bu yardımı yapan Türkiye Belediyeler Birliği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber