Başkanlardan arşivde inceleme

İzmit Belediyesi modern belediyecilik anlayışı ile şekillendirdiği ve yaklaşık bir yıldır yürüttüğü dijital arşiv çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkanlardan arşivde inceleme

İzmit Belediyesi modern belediyecilik anlayışı ile şekillendirdiği ve yaklaşık bir yıldır yürüttüğü dijital arşiv çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Bekirdere Üçyol Mevkii'ndeki Mevlana Kültür Merkezi'nde süren çalışmaların kısa bir süre içinde tamamlanması planlanıyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediyeye ait bütün evrakların dijital ortama aktarılması ile oluşturulan arşivi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ile birlikte gezdi.

İzmit Belediyesi'nin çağın gereklerine uyum sağlayan ve gelişmeleri yakından takip eden bir belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan " Bu çalışma kapsamında İzmit Belediyesi'nin kuruluşundan bu yana binlerce klasör halinde saklanan resmi evraklar, tek tek taranarak bilgisayara kaydediliyor. Toplamda 220 bin dosya içindeki yaklaşık 3 milyon evrak vardı. Yaklaşık bir yılı bulan çalışmalarımız kapsamında bu evrakların 2 milyon 26 tanesinin dijital ortama aktardık.

Çalışmamızı Mayıs ayı içerisinde tamamlayacağız. Böylece hem personelimiz hemde vatandaşlarımız evraklarına kolayca ulaşacaklar" dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu emeği geçen çalışanları ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber