Soma'da 'Çocuk Oyunla Büyür' projesi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 'Çocuk Oyunla Büyür' Projesi kapsamında, Soma'da lig açılış töreni gerçekleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma'da 'Çocuk Oyunla Büyür' projesi

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 'Çocuk Oyunla Büyür' Projesi kapsamında, Soma'da lig açılış töreni gerçekleştirildi. Soma ilçesinde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının aynı yaş guruplarında katılımıyla gerçekleşecek yarışmaların yapılacağı organizasyon ile geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması hedefleniyor.

Soma Kaymakamlığı tarafından Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu'nun katkıları ile düzenlenen 'Çocuk Oyunla Büyür' projesinin açılışı Soma Linyit Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Lig açılış ve tanıtım programına Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, İlçe Spor Müdürü Dilek Kuruçay ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Lig açılış ve tanıtım programının ilk konuşmasını yapan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu İlçe Temsilcisi Serap Güneş, şunları söyledi: "Çocuklarımızı bir nebze olsun ayrılamadıkları bilgisayarın başından kaldırabilmek, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak, daha sağlıklı ve huzurlu bir bedenle geleceğe hazırlamak istemekteyiz. Bunu gerçekleştirmek amacıyla, kurulmuş olan kulüplerimiz arasında mahalli ligler düzenleyip müsabakalar oynatmaktayız. Ayrıca bu faaliyeti yani çocuk, gençlik ve spor kulüplerinin okullarımızda kurulmasını böylece teşvik etmek ve daha çok çocuğumuzun oyunla buluşması sağlamak için kendimizi sorumlu saydık. Geleneksel olarak oynanan ancak süreç içinde unutulmaya yüz tutan bu ve diğer oyunlarımızla çocuklarımızı bir araya getirmek geçmişle geleceği buluşturmak amacı ile görev üstlendik ve bunu da gerçekleştirmek için yoğun bir çaba harcamaktayız. Her insanın içinde yatan çocukluklarını gün yüzüne çıkarmak, bu gerekçe ile de anneleri, babaları ve bu konuda kendini sorumlu hisseden herkesi harekete geçirmek ve onlara bu oyunlar ile güzel günlerini yaşatmak ve çocukları ile birlikte yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımız hızla sürdürülmektedir. Çalışmalarımızı daha yaygın ve çocukların bulunduğu her alana yayabilmek, onlarla buluşturabilmek için bize destek olacak, çalışmalarımıza katkıda bulunacak her kurumla paydaş olmayı ve bu güzellikleri birlikte yürütebilmeyi de kendimize görev edindik."

Güneş, "2009 yılında kurulan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF), 3 ay önce Manisa ile tanıştı ve tüm Türkiye'ye hızla yayılmaya başladı. Manisa'da ilk lig açılışını 51 takımla Turgutlu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy'un mendili tutup ayağını yere vurmasıyla başlattı. Ardından Salihli ve Alaşehir ilçeleri de lig açılışını gerçekleştirdi. Şimdi sıra Soma'da diyerek Soma Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ergene'nin katkılarıyla ligimizi başlatıyoruz. Mendil Kapmaca Liginde 9 takım, Yakantop yıldızlar liginde 4 takım, Yakantop gençler liginde 4 takım karşılaşacak.Tek temennimiz bütün bu kategorilerdeki birincilerimizin Manisa liginde de birinci olup Türkiye Şampiyonasına gidebilmesidir" dedi.

Kaymakam Karataş ise, "Manisa Valiliğimizin çocukların madde bağımlılığı, şiddet ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ile ilgili projeler arasında yer alan bu proje ile çok önemli bir mesafe katedileceğine inanıyoruz. Bu teknoloji çağında artık çocuklarımız bilgisayar başına hapsolmuş, oyundan uzak tamamen sanal alemin içersinde malesef toplumdan uzak bir şekilde yaşamaktadır. Bu yetişme tarzı da çocuklarımızın psikolojisini çok olumsuz şekilde etkiliyor. İşte bu noktada başlatılan bu gibi projelerle artık çocuklarımız bu oyunlarla sanal alemden uzaklaşacak ve çok çalışkan bireyler haline geleceklerdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Abdülkadir Karataş, Mendil Kapmaca oyunu ile ilk startı vererek lig açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber