Tecavüzden yargılanan kick boksçuya beraat

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde spor salonu işleten dünya kick boks 2'ncisi 26 yaşındaki B.K., 17 yaşındaki E.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tecavüzden yargılanan kick boksçuya beraat

Dünya Profesyonel Kick Boks Birliği'nin geçen yıl Temmuz ayında Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlediği şampiyonada Türkiye'yi temsil eden ve 85 kiloda gümüş madalya alan B.K., spor salonuna gelen bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığı E.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla aynı ay tutuklandı. B.K. ile diğer sanıklar B.K. ve E.G. hakkında, E.T.'ye karşı, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan B.K. ve E.G. ile yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen kick boksçu B.K., karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. E.T.'nin katılmadığı duruşmada anne ve babası hazır bulundu.

Yargılama boyunca suçlamayı kabul etmeyen kick boksçu B.K. ve diğer sanıklar, beraatlerini talep etti. E.T.'nin babası M.T. ise sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanıklardan kick bokscu B.K. ile E.G.'nin, mağdurun soyut ve çelişkili beyanları dışında cezalandırılmalarına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Diğer sanık B.K. ise E.T. ile onun rızası doğrultusunda ilişkiye girdiği kanaatiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı ve cezası ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber