Erdoğan: TSK, hükümetin verdiği kararlarla hareket eder

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terör unsurlarının yurt dışına çıkışına ilişkin süreçte, hükümetin verdiği kararlarla hareket ettiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: TSK, hükümetin verdiği kararlarla hareket eder

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da Moğol mevkidaşı Noroviin Altankhuyag'la bir araya gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Başbakan Erdoğan, PKK'nın yurt dışına çıkması konusunda Genelkurmay Başkanlığı'na yazılı bir talimat verilmesi gerekip gerekmediği sorusuna, "Zannediyorum burada hala bir yanlış anlaşılma var. Türk Silahlı Kuvvetleri, diğer güvenlik güçlerimiz, şüphesiz ki hepsi de Cumhuriyet hükümetinin verdiği, vereceği kararlarla hareket eder" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan, "Eğer parlamentoyu ilgilendiren yanı varsa, bu da parlamentodan çıkacak kararlardır. Şu andaki süreçte bakanlar kurulumuzun alacağı kararla atılabilecek adımlar vardır. Ama bunlar sizlerin ifade ettiği konulara yönelik değildir. Bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetkileriyle alakalı adımlardır. Bu, yurtdışına yönelik ne gibi hareketler yapması gerekir, buna yönelik bakanlar kurulunun alacağı karardır. Yurt içinde de valilerimize verilen yetkiler, bununla ilgili kararlardır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber