Okulumuzu İmam Hatip'e vermeyiz" gösterisi

Kağıthane Gültepe İlkokulu'nun imam hatip okuluna dönüştürüleceği söylentileri üzerine haftalardır eylem yapan öğrenci velileri ve onlara destek veren halkevi üyeleri, saat 14.00'de protesto gösteri düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulumuzu İmam Hatip'e vermeyiz

Motosikletiyle okul önünden geçen bir kişi gruba tepki gösterince, polis tarafından uzaklaştırıldı.

4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Gültepe İlkokulu'nun imam hatip okuluna dönüştürüleceği söylentileri nedeniyle, öğrenci velileri ve halkevi üyeleri her hafta olduğu gibi saat 14.00'de okul önünde gösteri düzenledi.

Topluluk "Okullarımızın dönüştürülmesini, sürgünleri birlikte durduracağız' yazılı

pankart açarak 'okuluna sahip çık', 'eğitim hakkı engellenemez' sloganları attı. Bu sırada motosikletiyle caddeden geçen bir kişi, durup topluluğa tepki gösterdi. İsmi öğrenilemeyen kişi; "Bunlar provokatör, her gün bu olmaz. Yakışmıyor size. Başka bir şeyin peşinde koşun, bunun değil" deyince sivil polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Basın açıklaması okuyan öğrenci velisi Esra Tuğlacı, "Okulların dönüştürülme sorunu sadece Gültepe'de yaşanmıyor. Ülkemizin ve İstanbul'un birçok okulu dönüşüm tehdidi, milyonlarca insan da sürgün tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Böyle giderse bu sorunlar artarak devam edecek. Fakat 4+4+4'ü planlayanlar bir konuyu hiç hesaba katmadılar Okulları dikensiz gül bahçesi sandılar. Bizleri mağdur edenler sandılar ki, bu dönüşümlere kimse ses çıkartmayacak. Her dönüşen okulda veliler, öğrenciler ve öğretmenler okullarına sahip çıktılar. Bizler sadece okulumuzu istiyoruz. 'Gültepe İlkokulu derhal açılsın' diye başlattığımız eğitim mücadelemizi şimdi 'Okuluma, çocuğuma, geleceğime dokunma' diye sürdürüyor ve büyütüyoruz" dedi.

Eyleme katılan öğrenci velisi Fidan Güneş de "Çocuklarımız için mücadele ediyoruz. Okulumuzu istiyoruz.Okulumuzun imam hatip olmasını istemiyoruz. İmam hatip okulu açılıyorsa başka bir binada yapsınlar" dedi.

Grup açıklamanın ardından okul önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber