Tübitak yurt dışı müşterek doktora burs programı

Tübitak 2214/B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Tübitak yurt dışı müşterek doktora burs programı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda "Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı" uygulamaya konulmuştur.

Bu program ile Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında Türkiye'de bir doktora programına kayıtlı Türk öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelerde, üniversitelerin imzaladığı/imzalayacağı ortak doktora protokolleri kapsamında yapacakları doktora eğitimleri/araştırmaları için 24 aya kadar destek verilmesi hedeflenmektedir.

TÜBİTAK 2214/B Programının hedefine ulaşabilmesi için tüm üniversiteler genelinde yurt dışı ortak doktora programlarının yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda "Yükseköğretim Kurumlarının Yurtdışındaki Kapsama Dâhil Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Eğitim ve Öğretim Programları Tesisi Hakkındaki Yönetmelik" ile ortak doktora protokolü hazırlanmasına ilişkin konularda Üniversitelerimizin bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi ayrıca önem arz etmektedir.

Bu bağlamda, Kurulunuz aracılığıyla Üniversiteler nezdinde gerekli duyuruların yapılmasını ve yardımlarınız için gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK
Başkan


TÜBİTAK 2214/B Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı Program Kapsamı:

Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında Türkiye'de bir doktora programına kayıtlı Türk öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelerde ortak doktora protokolleri kapsamında yapacakları doktora eğitimleri/araştırmaları için destek verilmektedir.

Başvuru Koşulları:

Yurt Dışı Müşterek Doktora Burs Programı'na, doktora programına kayıtlı olduğu üniversitenin ortak doktora protokolü imzaladığı yurt dışındaki üniversiteye eğitim/araştırma amaçlı gidecek doktora öğrencisi adaylar başvurabilir.

Gidilecek Üniversitenin BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu tarafından belirlenen başvuru yılı itibarıyla güncel olan uluslararası üniversite sıralama genel listelerinden herhangi birinde yer alması gerekir.

Belirlenen listeler şunlardır:

• TIMES 400 (Times Higher Education World University Rankings)

• QS 700 (World University Rankings)

• Shangai 500 (Academic Ranking of World Universities)

Diğer Başvuru Koşulları:

• T.C. vatandaşı olmak

• Üniversitelerimizden birinde bir doktora programına kayıtlı olmak

• Gidilecek Üniversite ile Türkiye'deki Üniversite arasında Ortak Doktora Protokolü imzalanmış olması (Akademik İş Birliği protokolleri kapsam dışıdır.)

• TÜBİTAK Yurt Dışı Araştırma Burs Programından (2214/A ve 2214/B Programları) yararlanmamış olmak

• YÖK veya diğer kamu kurumlarının Yurt Dışı Araştırma Burslarının herhangi birinden son 3 yıl içinde toplamda 12 ay ve daha fazla süreyle yararlanmamış olmak

Burs Miktarı ve Ödeme Koşulları

Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için en fazla 1.400 Avro, Diğer ülkeler için en çok 1.800 Amerikan doları olup, araştırmanın yapılacağı yöredeki yaşam giderleri göz önünde bulundurularak saptanır. Ödemeler üçer aylık dönemlerde bursiyerin bildirdiği yurt içinde veya yurt dışındaki bir banka hesabına yapılır. Gidiş-dönüş yol giderleri (burs süresinin parçalı kullanılması halinde en fazla iki defa yurt dışı gidiş-dönüş yol giderleri) TÜBİTAK tarafından karşılanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber