Kaleye ay yıldız davasında beraat

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski Müdürü 73 yaşındaki Oğuz Alpözen, Bodrum Kalesi'nin sergi salonlarının girişine ay yıldız ile amfora yaptırarak tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, beraat etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaleye ay yıldız davasında beraat

Alpözen, "Bugün görev verseler o kaleye yine ay yıldız yaptırırım" dedi.

Tarihi dokuyu tahrip ettiği gerekçesiyle Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, bugün görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski Müdürü Oğuz Alpözen ile davacı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu avukatı Zehra Acar katıldı. Duruşmada, Alpözen, suçsuz olduğunu belirtip, beraatini istedi. Mahkeme kısa bir aranın arından kararını açıklayıp, Alpözen'in 7 yıldır yargılandığı davada beraatine karar verdi.

Duruşma çıkışında açıklama yapan Alpözen, "Yaptığımın suç değil Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet olduğunu o zaman da söylemiştim, yine söylüyorum. Bugün görev verseler o kaleye yine ay yıldız yaptırırım. Ay yıldız yapmanın suç olduğuna asla inanmadım. Bodrum Kalesi'nin duvarlarındaki ay yıldız ilelebet yaşayacaktır. Oysa ki suçlandığım ay-yıldız ve kabartmaların hepsi bakanlık yetkililerinin bilgisi dahilinde yapılmıştı. Emekli olduktan sonra hakkımda yapılan 24 suçlamayla ilgili davaların 23'ü beraat ile sonuçlandı. Görev yaptığım süre içerisinde bir kez dahi ceza almadım. Müzedeki Osmanlı Çeşmesi'ni evime götürdüğüm iddiasıyla açılan dava sürüyor. Ondan da beraat edeceğimi düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber