7 ayda yaptığı eserini satıyor

Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde hayatını sürdüren Yaşar Sondoğu, ağaç ve boncuklardan 7 ayda yaptığı Sultan Ahmet Camisi'ne alıcı bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 ayda yaptığı eserini satıyor

Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevinde hayatını sürdüren Yaşar Sondoğu, ağaç ve boncuklardan 7 ayda yaptığı Sultan Ahmet Camisi'ne alıcı bekliyor.

Sondoğu, elde ettiği gelir ile Kabe ve Medine-i Münevvere Türbesini yapmak istediğini açıkladı. Huzurevine yerleştikten sonra zamanının büyük bir bölümünü el sanatlarına ayırdığını söyleyen Yaşar Sondoğu, "Sanatla ilgilenmeyi ve zamanımı sanat üzerine harcamayı seviyorum. Küçük ölçeklerde yapılan görsel sanatlar zaten yapılıyor. Ben biraz daha değişik ve ebatlarının da büyük olacağı bir eser ortaya koymak istedim. Sultan Ahmet Camisi çok ilgimi çekiyordu, bu eşsiz eserimizi ağaç ve boncuk işlemelerle yapmaya karar verdim" dedi.

7 AYDA YAPTI

Huzurevi sakini Yaşar Sondoğu, pazardan aldığı renkli boncuklar ve ağaçlar ile Sultan Ahmet Camisinin minyatürünü yapmaya başladığını belirterek, "Pazarda değişik türde boncuklar buldum. Boncukları birbirine yapıştırarak 7 ay boyunca Sultan Ahmet Camisinin benzerini yapmak için çalıştım. Sultan Ahmet Camisinin fotoğrafını karşıma alarak 7 ay süren bir çalışma sonrası hedefime ulaştım" dedi.

SIRADA KABE VE MEDİNE-İ MÜNEVVERE TÜRBESİ VAR

7 ay boyunca çalışarak yaptığı yaklaşık 500 TL harcadığı Sultan Ahmet Camii'nin minyatürünü satmak istediğini belirten Sondoğu, "Sultan Ahmet Camisinin yapımı için 500 TL para harcadım. Alıcı çıkarsa satmak istiyorum. Eğer bu eserimi satarsam, o para ile İslam dünyasının ortak noktası Kabe ve Medine-i Münevvere Türbesini yapmak istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber