Eskişehirli doktorlar 17 Nisan'da iş bırakacak

Eskişehir'de doktorlar ve sağlık çalışanları, artan şiddet olaylarını protesto etmek için Türkiye genelinde 17 Nisan'da yapılacak olan bir günlük iş bırakma eylemine destek verecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehirli doktorlar 17 Nisan'da iş bırakacak

Son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstermek için Türkiye genelinde yapılacak eyleme, Eskişehir'den destek vereceklerini belirten Tabip Odası Eskişehir Şube Başkanı Dr. Nazım Yılmaz, zor şartlarda çalıştıklarını ve hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul etmediklerini söyledi.

Yılmaz, 17 Nisan'da yaklaşık bir yıl önce öldürülen meslektaşları Dr. Ersin Arslan'ı anacaklarını dile getirerek, "Doktorlar ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek için doktorlar 17 Nisan tarihinde grev kararı aldı. 17 Nisan'da acil servis, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek. Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Tıp Fakültesi Mermer Salonu önünde tüm hekimlerimizle buluşarak, arkadaşımızı anacağız. 17 Nisan'da hastanelerden randevu alan vatandaşlarımız, mağdur olmak istemiyorsa randevularının tarihini değiştirsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber