.Çaresiz kızının ölmesini istemeyen anne yardım bekliyor

Hatay merkeze bağlı Yukarı Dikmece Köyü'nde 2 odalı evde, 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki Gülcan Olgar, doktorların '11 yaşına kadar yaşar' dediği kızı Melek'in kurtarılmasını istiyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
.Çaresiz kızının ölmesini istemeyen anne yardım bekliyor

Doğduktan 3 ay sonra rahatsızlanarak doktora götürülen Melek Olgar'a, yeni doğan çocukların binde birinde görülen genetik bir sinir sistemi rahatsızlığı olan 'Halerman-Streift' hastalığı teşhisi konuldu. Anne Gülcan Olgar, doktorların '11 yaşına kadar yaşar' dediği talihsiz kızı Melek'in, doktorların söylediğine göre son yılını yaşadığını belirterek, kızının durumu karşısında her geçen günün daha zor olduğunu söyledi. Melek'in, narkoz almasında hayati tehlike olduğu için tedavi edilemediğini, dişleri ve koltuk altlarında çıkan yumrular nedeniyle zor günler yaşadığını belirten anne Gülcan Olgar, "Minik yavrumu kaybedeceğimi biliyorum ama, ona her geçen gün daha çok bağlanıyorum. Her yeni yıl bizim için zehir oluyordu. Bu geçtiğimiz yıl, daha zor oldu. Çünkü doktorların kızım için biçtiği ömür bu yıl sona eriyor. Bu durum bizi çok üzüyor" dedi.

'KÜÇÜK BİR IŞIK VARSA, YARDIM BEKLİYORUM'

Her geçen gün ölümü yaklaşan kızı Melek'in sağlığına kavuşması için çalmadık kapı bırakmadıklarını vurgulayan anne Gülcan Olgar, şöyle konuştu:

"Tek isteğim, kızımın bu amansız hastalıktan kurtulmasının bir yolunun bulunması. Şu an durumu normal, kafasında biraz yumuşaklık var ve dişleri çok ağrıyor, bunlardan şikayet ediyor. Kızımın tedavisi için hastanelerden ve doktorlardan yardım bekliyorum. Kızımın yaşaması için küçük bir ışık varsa da, ne olur bize yardımcı olsunlar. Bir anne, çocuğunun iyi olması ve yaşamasından başka ne isteyebilir? Sadece iyi olmasını istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber