Unakıtan'ın dışarı çıkması Meclis'i heyecanlandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, kendi bakanlık bütçesi görüşülürken salon dışına çıkmasını protesto etti. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşime ara verdiği sırada Unakıtan, Genel Kurul salonuna dönünce, tansiyon düştü.

2006 bütçesinin 16'ncı tur görüşmeleri başladı. Bugün TBMM Genel Kurulu'nda Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Gelir Bütçesi görüşülüyor.

Bu arada Oyan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, "Maliye Bakanı'nın bu eleştirileri dinlemesi lazım. Buraya gelsin. Oyan'ın konuşmasının son 12 dakikasında yoktu" diyerek Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Genel Kurul salonu dışına çıkmasını eleştirdi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, ihtiyaç için de Unakıtan'ın dışarı çıkmış olabileceğini belirterek, birleşime ara vermedi.

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in konuşmasında da Unakıtan'ın salona gelmediği görülünce Koç ve CHP milletvekilleri bu duruma ayağa kalkıp yüksek sesle itiraz etti. Bunun üzerine Pakdil, birleşime 10 dakika ara verdi. Pakdil'in ara verdiğini açıkladığı sırada Unakıtan salona girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber