Kamuda çalışan 5 bin dayakçı erkek silahsızlandırıldı

Bakan Şahin, "Kadına şiddet uygulayan 15 bin kişinin silahına el kondu. Bunlardan 5 bini kamuda çalışıyor" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadına Yönelik Şiddeti Önlemeyi Amaçlayan Yasa'nın muhalefetle birlikte büyük bir toplumsal destekle çıktığını, sonuçlarını vermeye başladığını belirterek istatistikleri açıkladı. Yasa kapsamında kadına yönelik şiddet potansiyeli taşıyan ya da uyguladığı için can güvenliği tehdide giren kadınların eşlerinden şu ana kadar 15 bin silaha el konulduğunu vurgulayan Bakan Şahin "Bunun 5 bini de kamuda çalışıyor. Şimdi 15 bin silahı devlet ilgili kişilerin elinden topladı" ifadesini kullandı.

ŞAŞIRTAN İSTATİSTİK

Şahİn, "Kadına yönelik şiddet, toplumun sinir uçlarının boşaldığı yer. Biz yasa olarak Finlandiya'dan şu anda daha ilerideyiz" dedi.

FİNLANDİYA'DA yılda 27 kadının ya eşi ya da birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürüldüğü ve kadına yönelik şiddet dolayısıyla yılda 2 bin 400 şikayet olduğunu öğrenince Bakan Şahin çok şaşırdı. Şahin, "Aile içi şiddetten geçen yıl bizde 165 kadın öldürüldü. Finlandiya'da yılda 27 kadın öldürülmüş. Ama bizim nüfusumuz 75 milyon. Finlandiya'nın nüfusu 5.5 milyon olduğu için kadına yönelik şiddetten ölen kadın sayısı bizimkinden 4 kat fazla oluyor" diye konuştu. Ulusal Sağlık ve Sosyal Yardım Enstitüsü Genel Müdürü Pekka Puska, hükümetin alkol nedeniyle şiddeti önlemek için alkol reklamlarını kısıtlama kararı aldığını açıkladı. Puska, "Şiddet ciddi bir halk sağlığı sorunu" dedi.

ÜTÜ YAPIYOR MUSUNUZ?

Bakan Şahin'e Finlandiya Diyanet Derneği'nde "Ütü yapıyor musunuz" sorusuna espriyle şu yanıtı verdi: Eşimin ilk ütüsünü yapmak istedim, ama çift ütü yapınca, beğenmedi, o günden beri ütüsünü kendi yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber