Hem ders hem burs veriyorlar

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinin birçoğu maaşlarından ayda 50-100 lira bağışta bulunarak, fakülte öğrencilerine burs veriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Burs Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Tülay Canda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 35. yılını kutlayan ve ilk mezunlarını 1981 yılında veren fakültenin binlerce hekim yetiştirdiğini anlattı.

Fakülteye her yıl 300 civarında öğrenci kabul ettiklerini ifade eden Canda, bunlardan yaklaşık 150'sine ise düzenli olarak çeşitli burslar verdiklerini dile getirdi.

-16 yıldır süren gelenek-

Burs konusunda öğrencilerin beyanının esas alındığını vurgulayan Canda, "Tıp fakültesi öğrencisi dürüst olmak zorunda" dedi. Beyanlara göre bazı öğrencilere tam, bazılarına da öğle yemeği bursu verdiklerini dile getiren Canda, şöyle konuştu:

"Öğrencimiz bize gelip burs ihtiyacı olduğunu söylüyor. Öğretim üyelerimizin büyük bölümü her ay maaşından belli bir miktarı burs olarak bağışlıyor. Her ay kimi 50 kimi ise 100 lira düzenli olarak maaşından veriyor. Maaş işlerinden bu parayı banka hesabına aktarıyoruz. Hocalarımızdan ortalama 5 bin liranın üzerinde katkı geliyor. Yıllardır devam eden bu uygulama, 16 yıl önce bilgisayar ortamına aktarılarak düzenli hale getirildi. Burs alıp mezun olan, hekimlik yapan öğrencilerimizden de katkıda bulunanlar var. 'Hocam ben burs almıştım şimdi asistanım bu para da çok işime yaramıştı, ben de katkıda bulunmak istiyorum' diyenler var."

-150 öğrenciye 10 bin liranın üzerinde burs-

Öğrencilere yemek katkı bedeli olarak ya da hizmet bedeli karşılığında burs verdiklerini belirten Canda, şunları söyledi:

"Kütüphanede çalışan 15 öğrencimiz var ve bu öğrencilerimiz hizmet bedeli olarak burs alıyor. Onun dışında yemek katkı bedeli olarak ihtiyacına göre burs alan öğrencilerimiz var. Her ay 150 öğrenciye toplam 10 bin liranın üzerinde burs veriyoruz. Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa, koşullara düzeldiyse bize 'benim ihtiyacım kalmadı, başka bir öğrenciye burs verin' diyor. Öğrencilerimizin iyi bir şekilde, maddi sorunlarını en aza indirgeyerek eğitim almasını amaçlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber