Rektör kendisini ihbar etti:Aşkına'a bende destek verdim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2005 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın davasıyla ilgili açıklamaları nedeniyle, kendi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Kantarlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Rektör Yücel Aşkın'ın yargılanması ile ilgili tüm açıklamalar hakkında inceleme başlatması konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Kantarlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon konuşmasında, Rektör Yücel Aşkın'ın yargılanması süreciyle ilgili ''tutuklu bulunmasını eleştiren'' kurum ve kişiler hakkında savcıların harekete geçmeleri gerektiği yönündeki sözlerinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TÜSİAD Yüksek İstişare Komitesi Başkanı Mustafa Koç ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç hakkında inceleme başlattığını hatırlattı.

Prof. Dr. Kantarlı, kendisinin de bir grup EÜ öğretim üyesi adına 18 Kasım 2005 günü basın açıklamasında bulunduğunu ve Rektör Aşkın'ın ''tutukluluk haline'' değindiğini belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'in, konuya ilişkin değerlendirme ve eleştirilerini 2-3 aydır yapmasına rağmen, başsavcılığın 2 gün öncesine kadar bir inceleme başlatmaya gerek duymadığını ifade eden Prof. Dr. Kantarlı, şunları kaydetti:''Başbakan'ın sözleri, Ankara Başsavcılığı tarafından suç duyurusukabul edilip, ''Rektör Yücel Aşkın'a reva görülen muamele hakkında eleştiride bulunmuş olan tüm kişiler hakkında inceleme başlatılacağı''açıklandığına göre, EÜ öğretim üyeleri adına yaptığım konuşmada
yukarıdaki eleştiri ve değerlendirmeyi yapmış olduğumdan, ben de suç işlemiş olabilirim. Bu nedenle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan incelemeye açıklamamın da dahil edilmesini istiyorum. Bununla ilgili yaptığım konuşma metni ve gerekçeleriyle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendim hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber